MónTerrassa
Matadepera aprova els pressupostos municipals per al 2021
Ple telemàtic de l'Ajuntament de Matadepera
Ple telemàtic de l’Ajuntament de Matadepera | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

De manera telemàtica, aquest dilluns al vespre es van aprovar en sessió ordinària els pressupostos pel proper any 2021, que pugen a 13.779.147,07 euros, la quantitat més elevada en la història de les finances municipals, i que trenca la dinàmica dels tres darrers anys on s’havia pressupostat menys que als exercicis anteriors. Segons informa Matadepera.cat, en la seva intervenció, la regidora d’economia i hisenda Bet Fonollosa va apuntar que aquests pressupostos presenten dues importants particularitats: “d’una banda, el fet que estiguin condicionats per la pandèmia, amb tot el que ha comportat; l’altre, que en aquest proper exercici no s’aplicaran les regles fiscals que estaven vigents des del 2012, i que ens marquen un topall en les despeses malgrat que tinguem unes finances sanejades, de manera que això ens permet presentar un pressupost expansiu per tal d’incentivar l’economia municipal”.

El capítol més important és el de les inversions, que es doblen respecte a les de l’any passat: 1.176.806,96 €uros. La idea, però, és que aquesta quantitat pugui augmentar a mig exercici en un altre milió d’€uros que sortirien del remanent acumulat, (prop de 8.000.000 €uros), ja que la llei, i només durant aquest any, ho permet. Dins de les inversions previstes, les més destacades són la pavimentació d’obres públiques (200.00 €uros), la renovació del clavegueram del carrer Narcís Monturiol i carrer Pascal (137.000 €), treballs forestals al Pujol i Can Roure (114.000); un projecte de consolidació de la Masia de Can Robert (100.000 €); i obres a les Zona Esportiva Municipal (80.000 €).

A banda d’aquestes inversions, el consistori també destinarà 50.000 € a promoció econòmica per tal d’ajudar al comerç i el teixit empresarial, “i que s’afegeix a la modificació de crèdit que es va fer en el seu moment per augmentar la dotació per les ajudes de serveis socials”, tal i com va apuntar també Fonollosa. Al pressupost també es contempla el reforç en àrees de seguretat centrades en càmeres de videovigilància, i la celebració de les convocatòries que aquest any han quedat suspeses per la pandèmia, com el Pòdium o la Festa Major.

Reaccions de l’oposició

L’oposició va valorar de manera diferent els pressupostos. Així, Anna Piñol, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya va considerar que eren insuficients pel que fa a habitatge social i sostenibilitat. “No hi ha partides que reflecteixin aquestes temàtiques tan importants i per tant són uns pressupostos que no ens els podem fer nostres”, va comentar.

Rosa Martínez de la CUP per altra banda, va valorar positivament que “s’hagués pogut debatre amb l’oposició aquests presspostos”, tot que ha estat del tot “insuficient, ja que caldria que fossin més participatius i transparents envers la ciutadania”. Va trobar a faltar més recursos socials donada la situació de la pandèmia i va acabar resumint la seva posició afirmant que a les finances municipals els cal “més cultura, menys golf i més polítiques socials”.

Finalment, i per part de Ciutadans, Alberto Sánchez va fer una crida per tal que aquest pressupostos tinguin una vessant més social, donades les difícils circumstàncies que moltes famílies estan tenint per la pandèmia. Per altra banda, “valorem per altra banda que se’ns hagi tingut en compte en la seva elaboració”, va comentar, “i encara que tenen un caràcter clarament continuista, estarem atents a tot el que faci l’equip de govern”, va concloure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa