MónTerrassa
Matadepera aprova un pressupost de 13,2 milions d’euros
  • CA

Aquest dilluns al vespre es va presentar en el darrer ple ordinari de l’any, el Pressupost General de la Corporació Municipal de Matadepera per l’exercici del 2022, una quantitat que puja a 13.207.776,95 €uros, més de mig milió menys que l’any passat, informa Matadepera.cat.  La pandèmia va obligar a fer-lo per via telemàtica, com passa des de fa uns mesos.

La regidora d’economia i hisenda Bet Fonollosa va presentar uns pressupostos segons va afirmar, “amb una previsió conservadora, i pel que pot suposar la nova fórmula de càlcul de les plusvàlues, ja que com se sap el Constitucional va tombar recentment aquest impost als municipis. Però ens caldrà estar molt atents a l’evolució del comportament d’aquest impost durant aquest any 2022”.

En el capítol d’inversions, que pugen a un total de 795.056,70 €uros, les més destacades són la reforma interior i adequació del local per Benestar Social (370.000 €), les obres de millora de la modificació del sentit de Carretera de Terrassa (140.000 €), l’adequació dels serveis existents i escomeses del Camp de Futbol Municipal (106.000 €), el projecte de plaques solars fotovoltaiques (47.000 €), les millores en l’estació depuradora d’aigües residuals (28.000 €), i d’altres millores a l’edifici del Casal de Cultura (20.000 €).

Es contempla la sostenibilitat

Fonollosa va voler destacar en la seva intervenció que els pressupostos han contemplat altres aspectes, com la sostenibilitat: “Hi ha incorporat el projecte de les plaques solars als edificis, però posteriorment s’incorporarà romanent per executar aquest projecte per un valor de uns 400.000 € més”, va comentar. “També està previst incorporar romanent per posar un nou punt de recàrrega de cotxes elèctrics per incentivar-ne l’ús”. 

Altres aspecte que va voler emfatitzar van ser el suport a l’activitat econòmica (“s’han consignat 30.000 € per dinamitzar i recolzar el comerç local”) i l’habitatge (“estem treballant amb una fórmula que permet tenir habitatge social sense que suposi haver de posar recursos monetaris, i això passa per a què l’Ajuntament cedeixi el dret de superfície”).

Més informació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa