Ramat d’ovelles pasturant pels boscos de Matadepera | ADF Matadepera

!--akiadsense-->

Al llarg de l’any l’ADF Matadepera du a terme diverses actuacions per controlar el creixement del sotabosc i evitar que en cas d’incendi aquest arribi a les capçades dels arbres. Per això, juntament amb l’Ajuntament de Matadepera, regularment es netegen les zones verdes del municipi, per tal que aquestes es trobin en bon estat en cas que calgui afrontar un possible incendi.

Per aquest motiu, des de finals del mes de març es pot veure el ramat del Pau Garcia Freixa, que l’ADF té contractat, pasturant per l’entorn del municipi. Fins ara, el ramat ha estat netejant els tallafocs i les zones properes a la carretera de Terrassa a Talamanca i, tot seguit, les franges de protecció de les urbanitzacions, segons recull el portal Matadepera.cat.

En aquests moments estan pasturant pels torrents i les zones verdes més properes al poble i entremig de les cases. Val a dir, que durant l’estiu, quan les temperatures diürnes són tan elevades, el ramat pastura durant les tardes i nits. El Pau explica que “surten cap a les cinc o sis de la tarda i pasturen fins a les 10 del matí següent aproximadament. Cap a finals del mes d’agost, quan arriben les primeres pluges i afluixen les temperatures, tornen a pasturar de dia”.

Nou comentari

Comparteix