MónTerrassa
Ja és aquí la baixada del Pi de Sant Sebastià
  • CA

Dissabte 11 de gener. Festes de Sant Sebastià de Matadepera

TROBADA PER BAIXAR EL PI I SOPAR AL BOSC

A 2/4 de 8 del vespre

Al bosc de la Pedrera de l’Angelet (al final del Carrer Gaietà Vallès, a Can Prat) Sopar de germanor al voltant del foc, encès amb les branques del pi. És un dels moments més esperats de l’any, coure la carn, sopar al bosc, retrobar-se amb els amics tot agafant forces per baixar el pi fins a la plaça.

Es trobaran els focs encesos i el caliu necessari per no passar fred. Es prega a tothom que tingui especial cura de deixar l’espai natural net de deixalles.

BAIXADA DEL PI A les 10 de la nit, avisats per tres petards

Al bosc de la Pedrera de l’Angelet (al final del Carrer Gaietà Vallès, a Can Prat)

Avisats pel soroll de tres petards, iniciarà el repte de treballar amb equip i entre tots baixar el pi a les espatlles i arribar a la plaça. Any rere any la tasca de baixar el pi és feta pels més valents i valentes i actualment ja està totalment integrat el rol de les dones en portar el pi.

El pi el baixaran pels següents carrers: Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, Plaça Sant Jordi, Sant Llorenç, Sant Joan, Ctra. de Terrassa, Sant Isidre i Plaça de Cal Baldiró. Per evitar danys als cotxes i motos es prega que no es deixin aparcats en els carrers del recorregut.

Un any més es comptarà amb la generositat de la gent de La Granja, el Toni i la Mónica, que obsequiaran als portadors del pi amb cervesa (fins a acabar existències). I com és tradició també, la Banda de Matadepera acompanyada dels Grallers de Matadepera ens oferiran la “Melodia del pi” himne musical creat especialment pel mestre Sergi Cuenca per corejar l’arribada del pi a la plaça.

Música, efectes de llum, malabars de foc,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa