MónTerrassa
Es restaura el campanar de l’església de Sant Joan de Matadepera
  • CA

El campanar de l’Església Parroquial de Sant Joan de Matadepera, apareix amb bastides des de fa unes setmanes. Segons informa Matadepera.cat, el motiu són unes obres de reparació d’elements i restauració de les zones i elements malmesos des de la coberta fins la base que afecten el campanar i les façanes de l’església. La gènesi del projecte arrenca de fa un parell d’anys, el 2019, quan es va detectar alguns possibles despreniments d’elements de façana. A finals d’agost del mateix any es va posar una malla metàl·lica de protecció per la seguretat vial i es va començar a treballar en un projecte de restauració que es va encarregar a l’arquitecte tècnic Isidre Martí Julià, expert en restauracions d’edificis d’esglésies.

Les obres, que pretenen restaurar la integritat del campanar que s’ha anat deteriorant amb el temps, han estat llargament ajornades, no només per la pandèmia sinó també per la complexitat de l’obtenció de llicències durant l’any 2019, ja que tant l’església com el campanar, projectes de l’arquitecte Bonaventura Bassegoda, estan al catàleg de Béns Arquitectònics i Arqueològics. Segons Manel Buxeda, membre de la Comissió Parroquial, la durada de les obres es pot allargar uns cinc mesos. El cost inicial de 90.000 €, es financien amb l’aportació de feligresos i persones interessades amb una col·lecta mensual; una subvenció de l’Ajuntament de Matadepera, i l’aportació del Bisbat de Terrassa.

L’Església de Sant Joan Baptista va ser edificada l’any 1914, per tal de tenir una parròquia al centre del poble i no haver de traslladar-se a l’antiga parròquia de Can Roure, que poc a poc va quedar abandonada. Tot i que la benedicció oficial de l’edifici no arribaria fins al 1917, les obres s’allargarien durant pràcticament 14 anys més. En els seus més de cent anys d’història, a l’Església s’han fet petites reparacions puntuals i pintat de façanes però mai una reforma amb profunditat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa