MónTerrassa
Un bomber de Matadepera s’uneix a un nova expedició solidària a Ucraïna
  • CA

Un tercer bomber de Matadepera s’ha unit a l’expedició solidària a Ucraïna. Perico Freixa ha marxat aquesta setmana amb la tercera expedició que ha dut a terme el projecte “Bombers per Ucraïna”, en el qual ja hi havien participat en els viatges anteriors els bombers matadeperencs Miquel Mas i Toti Garcia. Des de fa uns mesos, bombers d’arreu de Catalunya s’han unit per tal d’ajudar a la població ucraïnesa que està patint els efectes devastadors de la guerra amb Rússia.

Perico Freixa va marxar el passat dilluns des de Girona, en un viatge que ha suposat també retornar una família d’ucraïnesos que volia tornar al seu país. Un cop allà, es preveu que es retorni amb cinc refugiats que volen marxar de la guerra. Fins a sis furgonetes carregades fins dalt amb provisions com material sanitari, bolquers, roba, menjar i joguines, formen part d’aquesta tercera expedició.

El projecte original va sorgir d’una quinzena de bombers de diferents associacions i parcs de tot el país que van impulsar la iniciativa de manera gairebé espontània i amb dos objectius clars: aportar el seu gra de sorra en el trasllat de famílies refugiades i proporcionar recursos a aquells que es veuen obligats a deixar enrere les seves cases i als bombers ucraïnesos que, dia a dia, treballen sense descans per protegir la població dels atacs aeris.

Cinquanta dones i infants refugiats

En la segona expedició, on hi viatjaven Miquel Mas i Toti Garcia, es van organitzar set furgonetes que en aquella ocasió portaven medicaments, extintors i roba d’hivern. El destí era la frontera amb Polònia i allà van recollir fins a una cinquantena de dones i infants que es trobaven refugiats en una casa de colònies de la població de Kiiv. Es tracta de refugiats que volen arribar expressament a Catalunya, on ja tenen un lloc on anar, sigui amb familiars, amics o altres refugiats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa