MónTerrassa
Dos bombers de Matadepera, amb una expedició solidària a Ucraïna
  • CA

Dos bombers de Matadepera s’han unit a una expedició solidària a Ucraïna. Aquest dilluns, ben d’hora al matí, Miquel Mas i Toti Garcia han arribat a Cerdanyola del Vallès per integrar-se al nou equip que forma part del projecte Bombers per Ucraïna, segons informa el portal municipal Matadepera.cat. Nascut arran de la invasió de Rússia a Ucraïna, la iniciativa aplega bombers d’arreu de Catalunya que han volgut fer un pas endavant i ajudar de primera mà a les persones que fugen de la guerra. Es tracta de la segona expedició que s’envia, i ja se n’està preparant una tercera, que molt probablement marxarà la setmana vinent.

El viatge comença al Parc de Bombers de Cerdanyola, on set furgonetes ben plenes de medicaments, extintors i roba d’hivern marxaran cap a la frontera entre Ucraïna i Polònia. El destí ja està fixat i ja saben què els espera i què necessiten. Un cop al punt final, està previst que retornin amb una cinquantena de dones i infants que estan refugiats en una casa de colònies de la població de Kíiv. Es tracta de refugiats que volen arribar expressament a Catalunya. El retorn està fixat perquè tingui lloc, si no hi ha imprevistos, per divendres que ve.

Aquesta expedició de Bombers per Ucraïna ha aconseguit recollir més de 27 mil euros, que aniran íntegrament destinats a labors humanitàries. Són 15 bombers procedents de diferents associacions i parcs de tot Catalunya, que de manera espontània s’han organitzat amb dos objectius molt clars: per una banda, aportar el seu gra de sorra en el trasllat de famílies refugiades i proporcionar recursos a aquells que es veuen obligats a deixar enrere les seves cases; i per l’altra, de suport cap als seus companys, els bombers ucraïnesos, que, dia a dia, treballen sense descans per protegir la població dels atacs aeris.

Part de l’expedició de bombers cap a Ucraïna | Matadepera.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa