MónTerrassa
Els avisos dels ciutadans, claus per prevenir delictes a Matadepera
  • CA
Els assistents de la Junta Local de Seguretat, aquest dimecres
Els assistents de la Junta Local de Seguretat, aquest dimecres | Matadepera.cat

!--akiadsense-->

Prop de 8 mesos després de la darrera trobada que va tenir lloc a finals del passat mes de febrer, aquest matí de dimecres ha tingut lloc a les dependències municipals una nova reunió de la Junta Local de Seguretat. Presidida per l’alcalde Nil López i el regidor de seguretat i protecció civil, Marcel·lí Bosch, ha comptat amb l’assistència de Xavier Cabot, cap de la Policia Local, Rafael Tello, cap de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa de Mossos d’Esquadra; el brigada de la Guàrdia Civil del Vallès Occidental Ginés González Segura, Llum Prados, sotsinspectora cap de la Unitat d’Investigació de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa de Mossos d’Esquadra; Albert Aldecoa, sots inspector en cap de la USC de Mossos d’Esquadra, Xavier Val, sergent de la Policia Local. i el guàrdia civil Raúl Torres López.

El tema més important que s’ha tractat ha estat l’anàlisi de la seguretat ciutadana, on s’ha evidenciat que, si bé és cert que hi ha hagut un repunt de robatoris els mesos d’agost i setembre, des de la darrera reunió de la Junta Local de Seguretat els robatoris han baixat un 21%. Per altra banda, des de la detenció, el passat 26 de setembre i posterior ingrés a la presó d’un ciutadà albanès, on se li van confiscar diverses joies procedents de diversos robatoris en una investigació que encara segueix oberta, no s’ha tornat a produir cap robatori al poble. Pel que fa a denúncies amb violència i intimidació, el darrer balanç interanual de Mossos d’Esquadra apunta que només n’hi ha hagut una.

A la reunió també s’ha debatut la pròrroga del contracte de seguretat privada al municipi, que acaba el març de l’any que ve i que mobilitza dos vigilants amb sengles vehicles que recorren la part nord i sud del municipi; així com la propera incorporació, abans d’acabar l’any, de noves càmeres de seguretat al municipi: 20 més que s’afegirien a les 46 ja existents i que tindrien visió general o especialitzades en lectura de matrícules.

A la reunió s’ha valorat la coordinació entre Mossos d’Esquadra i Policia Local, i especialment, la participació ciutadana, que s’ha incrementat en un 100% pel que fa als avisos i requeriments i que ha estat clau per a la detenció de presumptes lladres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa