MónTerrassa
La piscina “vella” del carrer d’Edison de Terrassa
  • CA

L’any 1932 s’inaugurava la piscina del carrer d’Èdison. Es trobava en el triangle format per la carretera de Martorell, rambleta del Pare Alegre i l’avinguda de Joaquim de Sagrera. I com recorda l’historiador Joaquim Verdaguer en el seu blog, tot i que formava part del barri de Ca n’Aurell, el barri era conegut com el de la piscina vella. Cap als anys setanta del segle XX aquest zona va passar a formar part del barri de la Cogullada.

La seva vida va estar estretament lligada al Club Natació Terrassa. I és que va ser Agustí Vilar qui va fer construir una instal·lació en la seva propietat per tal que es pogués dur a terme aquest esport. Va ser així com el CNT s’hi estava com a arrendatari. La piscina tenia 33’3 m. de llargada i 14 amplada. Amb el pas dels anys al terreny s’hi van anar incorporant nous elements, com una pista de bàsquet que posteriorment també va servir com a pista per hoquei sobre patins.

El 1960 el propietari no va voler prorrogar el contracte de lloguer i la solució per al CN Terrassa va ser que l’Ajuntament construís dues piscines a la nova Zona Esportiva de l’Abat Marcet. La piscina vella va ser enderrocada a finals dels anys 60 per construir-hi blocs d’habitages.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa