MónTerrassa
Vytrus Biotech debutarà al BME Growth amb una valoració de 12,2 milions
  • CA

L’empresa terrassenca Vytrus Biotech, companyia especialitzada en ingredients actius derivats de cèl·lules mare vegetals per a la indústria cosmètica, ha rebut l’informe favorable sobre el compliment dels requisits per a la seva incorporació al mercat BME Growth amb una valoració inicial de 12,2 milions d’euros. La biotecnològica debutarà al BME Growth en la modalitat de listing sense col·locació, de la mà de GVC Gaesco Valores com a Assessor Registrat i Proveïdor de liquiditat, i Garrigues i IMB Grup com a assessors legals. Una vegada la companyia tingui l’aprovació definitiva d’incorporació per part del Consell de BME Growth, es fixarà una data per a celebrar el tradicional toc de campana on les accions de la companyia arrencaran amb un valor de referència de 1,72 euros per acció.

“Volem que la sortida al mercat ens ajudi a continuar desenvolupant els grans beneficis de la nostra tecnologia i que ens permeti potenciar el creixement de l’empresa”, ha dit Albert Jané, CEO, COO i cofundador de Vytrus. La incorporació de Vytrus al BME Growth proporcionarà un mecanisme de liquiditat i valoració objectiva de les accions de la companyia com a referència per a potencials operacions corporatives futures, a més d’incrementar la seva imatge de marca, transparència i solvència, enfortint la seva relació amb clients, inversors, proveïdors i finançadors.

Recentment, la companyia ha renovat part del seu accionariat amb diverses operacions, principalment de compravenda d’accions, per import de 2,4 milions d’euros. Aquestes operacions corporatives han suposat la sortida d’alguns dels inversors més antics i l’entrada del fons Zamit Capital, vehicle inversor gestionat per GVC Gaesco Valores, S.V., S.A. (Grup GVC Gaesco), i el partner comercial de Vytrus als Estats Units. En aquesta mateixa operació, el family office de Perfumeries Julia i l’Institut Català de Finances, a través del fons ICF Venture Tech II, han tornat a invertir en Vytrus, reforçant la seva posició en la companyia, en la qual els dos fundadors mantenen la propietat d’un 40% del capital.

“A Vytrus Biotech creiem que és tan important el “quin” com el “com” es fan les coses. La innovació forma part del nostre ADN, però la passió pel que fem és el que ens fa continuar vivint aquest projecte amb il·lusió i determinació. Tant els premis i reconeixements internacionals que hem rebut en els últims anys com la implantació del nostre programa de Responsabilitat Social Corporativa ens fa sentir molt orgullosos de formar part d’aquest projecte. Creiem fermament que la incorporació de Vytrus a BME Growth serà un gran catalitzador per al creixement i expansió d’un projecte que genuïnament vol aportar valor al món d’una forma sostenible i conscient”, afirma Òscar Expósito, CEO, CSO i cofundador de Vytrus.

El 65% de les vendes: exportacions a més de 30 països

Fundada fa més de 12 anys per Albert Jané, biotecnòleg i bioquímic i Màster en Ciències Farmacèutiques, i Òscar Expósito, biòleg i PhD en Biotecnologia Vegetal, i actuals Consellers Delegats, Vytrus ha incrementat un 65% la seva facturació durant l’exercici 2021 fins als 2,8 milions d’euros respecte a 2020, la qual cosa suposa un augment de les vendes d’un 133% en els dos anys de pandèmia i un increment a doble dígit anual, en la tendència d’augment dels últims 5 anys.

A espera de realitzar l’auditoria anual, la biotech estima que podria tancar l’exercici 2021 amb els millors resultats de la seva història, on el 65% de les seves vendes són fruit de les exportacions a més de 30 països. Vytrus ha tancat 2021 amb un equip de gairebé 30 treballadores i treballadors qualificats, i amb unes instal·lacions de 1.400 m² a Terrassa (Barcelona) on s’investiguen, desenvolupen, produeixen i comercialitzen ingredients actius d’alt valor afegit per a la indústria cosmètica i el sector sanitari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa