MónTerrassa
Vega: “Ballart no té cap influència ni a Barcelona ni a Madrid”
  • CA
Alfredo Vega, Eva Candela i Pol Gibert
Alfredo Vega, Eva Candela i Pol Gibert | PSC

!--akiadsense-->

Alfredo Vega, Primer Secretari del PSC Terrassa; Eva Candela, regidora del Grup Municipal Socialista de Terrassa; i Pol Gibert, Diputat al Parlament de Catalunya, han denunciat “la baixa inversió dels pressupostos de la Generalitat en el Vallès Occidental”. Alfredo Vega fa dues reflexions: la primera és que «aquests pressupostos arriben tard i són insuficients, no donen solucions a les necessitats de la nostra ciutat». Afirma que «portem 10 anys perduts a Catalunya, amb retrocessos en les condicions de vida immensa majoria dels treballadors i treballadores de Catalunya i Terrassa».

Vega puntualitza que «a Terrassa tenim les cues més grans de tot Catalunya en sanitat, les aules més plenes en educació, una manca d’equipaments esportius generalitzada i unes infraestructures que cada cop són més insuficients». La segona reflexió que fa el líder dels socialistes de Terrassa va dirigida a l’actual bipartit de la ciutat: «Al senyor Ballart li agrada dir que el seu partit no té cap dependència, nosaltres el que lamentem és que no tingui cap influència ni a Barcelona ni a Madrid, i avui les ciutats també es construeixen al Parlament i al Congrés dels Diputats i fins i tot cada vegada més a Europa».

Vega lamenta que «ERC, a la ciutat més gran de Catalunya on governa, no té capacitat d’influència en els pressupostos de la Generalitat i d’aquesta manera no pot contribuir a la millora de les condicions de vida dels veïns i veïnes de Terrassa». La regidora Eva Candela ha reclamat la construcció de la residència per a la gent gran a Sant Pere Nord. Una reivindicació històrica del PSC que, juntament amb entitats com l’Associació de veïns de Sant Pere Nord o la Comissió per les Residències Públiques de Terrassa han demandat a la Generalitat de Catalunya.

«La manca de places de residències públiques, la llarga llista d’espera i el creixement de la població d’edat més avançada són alguns dels motius que justifiquen la construcció de la residència a uns terrenys cedits per part de l’Ajuntament socialista a la Generalitat l’any 2006», ha afirmat Eva Candela.

Per altra banda, el diputat socialista pel Vallès Occidental, Pol Gibert, ha denuncia “que la inversió prevista als pressupostos de la Generalitat pel Vallès Occidental és insuficient i suposa un greuge per la comarca. La proposta de pressupostos presentada pel conseller d’Economia, d’Esquerra Republicana, i recolzada per Comuns, contempla una inversió pública a la comarca del Vallès Occidental lleugerament superior a 100 milions d’euros, un 2% d’increment respecte de 2017, fet que no recull ni la pujada de l’IPC ni les necessitats del territori”. L’augment d’inversió contemplat als pressupostos de 2020 a les comarques més poblades és el següent, amb dades del partit:

 Barcelonès +30%

 Baix Llobregat +61%

 Vallès Occidental +2%

 Vallès Oriental +36%

 Tarragonès +7%

 Maresme +27%

El diputat Pol Gibert, ha declarat que «la inversió és una decepció pels ciutadans i ciutadanes del Vallès Occidental que de cap manera compleix amb les necessitats de la comarca» i ha afegit que «estem davant d’una inversió que representa una davallada del 55% respecte al 2010, i el segon pressupost més baix per la comarca en els darrers 15 anys» i ha afegit que «no tenim noves infraestructures, ni nous equipaments necessaris per millorar la competitivitat i els serveis públics que fa anys que reclamem. Són un menyspreu absolut per la comarca». «Els socialistes no permetrem amb el nostre vot que els pressupostos ens deixin com a ciutadans i ciutadanes de segona. Aquest país necessita un nou govern que passi pàgina dels darrers anys i tingui com a prioritat treballar per avançar com a país i com a comarca», ha conclòs el diputat sabadellenc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa