MónTerrassa
Tot a punt a Terrassa per fer front al fred siberià

L’Ajuntament de Terrassa ha posat a punt els dispositius necessaris per a donar resposta a les necessitats que es puguin derivar de les baixes temperatures en els propers dies. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va emetre ahir un avís de risc per fred davant l’elevada possibilitat de temperatures inusualment baixes a tot Catalunya a partir de demà. Davant la situació, malgrat que de moment no s’ha activat cap pla d’emergències, l’Ajuntament de Terrassa ha revisat i posat a punt els dispositius a desplegar i els diferents serveis municipals implicats estan previnguts i preparats per a intervenir.

Atenció a persones vulnerables

Independentment de l’activació o no de plans d’emergència per part del CECAT, l’Ajuntament de Terrassa compta amb un protocol pels casos en què la temperatura baixa per sota de 0, que implica tres serveis municipals:

Protecció Civil, Policia Municipal i Serveis Socials. En aquests casos es poden en marxa mesures de prevenció i atenció a persones fràgils o vulnerables, destacant com a grups de risc:

Gent Gran, sobretot majors de 75 anys.

Persones amb circumstancies socials d’aïllament, solitud, pobresa, etc.

Persones amb discapacitats i/o amb limitacions de mobilitat o autocura.

Persones amb malalties cròniques, especialment les cardiorespiratòries, vasculars, hepàtiques, etc, o que prenen medicacions especials.

Nadons.

Les persones incloses en aquests grups de risc que visquin en condicions habitacionals precàries són especialment vulnerables i es preveu el seu allotjament d’emergència en situacions de fred extrem.

El protocol preveu que els Serveis Socials municipals, alertats de la situació de risc pel Protecció Civil, elaborin llistes de persones vulnerables a partir de l’aplicatiu informàtic que aquest servei actualitza permanentment a partir del seu contacte amb els usuaris. Aquestes dades es combinen amb el cens de persones en situació d’infrahabitatge que gestionen la Policia Municipal i Creu Roja. A partir d’aqui, la Policia Municipal i Creu Roja visiten aquestes persones per a comprovar les necessitats a cobrir (acollida, allotjament, alimentació, mobilitzar serveis de salut, etc i quan cal es demana l’activació dels llits d’emergència del servei d’allotjament d’urgència i acollida nocturna L’Andana. Mentre duri el dispositiu, la Policia Municipal visita diàriament les persones en situació d’infrahabitatge, trasllada a l’Andana les persones que ho necessitin i porta mantes i menjar calent a les persones que rebutgin el trasllat.

Nou comentari

Comparteix