MónTerrassa
El significat dels números dels ous
  • CA

Els números -i lletres- que porten escrits els ous a la closca donen molta informació al consumidor. El primer número de tots fa referència a la indicació de la forma de cria. Si és un 0 són de producció ecològica -que vol dir que les instal·lacions i condicions de cria són les mateixes que les de les gallines camperes, però l’alimentació es realitza amb pinso provinent de l’agricultura ecològica-. Si és un 1 vol dir que són de producció campera, és a dir, que les granges disposen d’instal·lacions que permeten a les gallines l’accés ininterromput i durant tot el dia a espais a l’aire lliure coberts de vegetació, respectant un espai mínim per gallina.

Si en els ous hi apareix un número 2 vol dir que són de terra, és a dir, que les gallines es mouen lliurement dins del galliner, en el qual tenen menjar i aigua. I en el cas que surti un 3 són de gàbia, el que vol dir que les gallines es crien en gàbies, on disposen d’un espai suficient, amb niu, jaç, menjadora i abeurador. A més, es facilita la recollida higiènica dels ous.

Les dues segones lletres indiquen el país de producció dels ous. Seguidament, s’hi poden llegir dos números que assenyalen la província de la granja, i els tres següents mostren el municipi d’aquesta granja. Els cinc últims números són la identificació pròpia de la granja. És important estar-ne al cas abans de comprar-ne, i amb aquesta imatge del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació és fàcil conèixer el significat d’aquests números:

xx

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa