MónTerrassa
PIMEC reclama un rescat econòmic per salvar el sector turístic català
  • CA

La patronal PIMEC ha ha reclamat la creació urgent d’un Pacte Nacional de Turisme per redefinir el model turístic català del futur. La presidenta de PIMEC Turisme, Isabel Galobardes, va comparèixer el passat dijous 14 d’octubre davant la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya, on va presentar als grups parlamentaris propostes per afrontar la recuperació econòmica i salvar el sector turístic català, entre les quals figura el Pacte Nacional de Turisme, que equivaldria a un rescat econòmic.

Durant la seva compareixença, Galobardes va reiterat la importància de la recuperació i redefinició del sector turístic català, així com la necessitat d’un rescat econòmic: “Reivindiquem des del 2020 un rescat que ens homologarà amb els països limítrofs que són competidors directes nostres en el sector turístic.” També ha considerat que hi ha una manca de sensibilitat vers la situació del sector turístic català, que necessita “un lideratge clar i potent de les administracions públiques, així com una coordinació de les entitats públiques de promoció turística” per tal d’aprofitar els recursos i fer-ne un ús més eficient.

PIMEC considera que, davant el rol estratègic del Turisme a Catalunya, Espanya i Europa, amb una incidència transversal molt important en l’economia, hi ha mesures indispensables per afrontar el que queda de 2021 i fins a la completa recuperació del sector. En aquest sentit, Galobardes ha fet una valoració de la temporada turística i ha destacat l’augment del turisme interior, especialment a les Terres de Ponent, la Catalunya Central o els Pirineus. Tot i la resistència del sector a les circumstàncies adverses, la presidenta ha advertit que “ha sobreviscut a base d’endeutament i canibalitzant els estalvis que hi havia per a futures inversions”.

D’altra banda, l’entitat també ha alertat que “l’increment ferotge i descontrolat de les tarifes energètiques ha afectat el sector”, motiu pel qual demana mesures per pal·liar-ne els efectes. Altres mesures que considera imprescindibles per a la recuperació de les pimes i autònoms del sector turístics inclouen: la condonació de taxes turístiques i reducció proporcional dels impostos municipals; l’allargament dels ERTO més enllà del febrer de 2022 i fins que sigui necessari; o la rebaixa de l’IVA del sector turístic per 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa