MónTerrassa
Les obres urgents de seguretat al pàrquing de Sant Roc comencen ja
  • CA
Portal de Sant Roc
Portal de Sant Roc | J. M.O.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament no vol esperar ni un dia més del que sigui necessari. La regidora Lluïsa Melgares ha anunciat que les obres de seguretat a l’aparcament soterrat del Portal de Sant Roc comencen aquest dimecres. Les actuacions, ha reblat, eren urgents i s’han pensat que perjudiquin el menys possible als vianants, comerciants i conductors. La primera fase se centra en la cruïlla est, delimitada per Major, Cisterna i Vall. Ja està tot disposat per la primera acció. Es tracta d’un vial que permetrà el gir a la dreta -a Cisterna, per fer una ruta cap a Iscle Soler i Rambla- als vehicles que surtin de l’aparcament soterrat de la plaça Vella per Major. Serà l’única ruta possible. Del Vall i Cisterna Sud es barren per permetre la primera fase de l’obra, centrada en aquest espai. Posteriorment s’actuarà en el tram central i en el que quedarà on es fa el vial. Cap a gener o febrer les obres poden estar acabades.

Les accions s’han dissenyat per a permetre un camí fàcil als vianants que facin Portal de Sant Roc-Major, pensant ja en els dies de Nadal i tot el moviment comercial del període. Les actuacions consisteixen en relligar la coberta, a manera de cremallera, amb acer. La seguretat és la base fonamental de la inversió. De manera paral·lela, i amb la mateixa intenció, es posen 216 puntals, repartits entre les tres plantes de l’aparcament del Portal. Uns anteriors es van col·locar de manera que els cotxes poguessin estacionar. Ara, i amb tot tancat i sense servei, els puntals van al lloc exacte per reafirmar l’estructura.

Quedarà encara una tercera fase de consolidació, la de la cruïlla amb la Rambla, on ara s’ha fet un petit vial que desvia uns metres el pas dels vehicles. L’Ajuntament espera les conclusions definitives d’un estudi de la UPC per posar-s’hi, tot i que sembla que la intervenció pot ser semblant a la de la cruïlla Major/Cisterna/Vall.

Tot el que es fa és per consolidar l’estructura, la qual cosa no té res a veure amb el destí final de l’aparcament, una decisió que encara no s’ha pres.

Lluïsa Melgares també ha reblat que per minimitzar els efectes de l’obra, el Portal de Sant Roc s’engalanarà de Nadal més que mai, amb ornamentació i tanques relacionades amb el període.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa