MónTerrassa
Més de 700 nous positius per Covid al dia a Terrassa
  • CA

Terrassa ha batut un nou rècord de nous contagis per Covid-19. La ciutat ja supera els 700 nous positius registrats al dia, una xifra mai vista des de l’inici de la pandèmia. Segons dades del publicades pel Departament de Salut actualitzades el dia 27 de desembre, aquest dia es van registrar un total de 773 nous casos, i el dia 28 de desembre ja se n’acumulen 713 -tot i que aquesta última xifra és incompleta perquè cal esperar resultats de proves PCR, de tal manera que el número pot augmentar encara més-. Els indicadors segueixen a l’alça i tot apunta que les xifres encara poden augmentar més, tenint en compte les reunions de familiars i amics pels àpats de Nadal i encara falta per celebrar la nit de Cap d’Any.

A mitjans de desembre, la ciutat registrava aproximadament 700 nous positius per setmana, però la situació ha empitjorat i ara se’n registren més de 700 nous per dia. Aquesta darrera setmana -del 21 al 27 de desembre-, Terrassa ha acumulat un total de 3.230 nous contagis, més que el doble que l’anterior, quan se’n van registrar 1.553. A més a més, el risc de rebrot es dispara a 3.608 punts i la taxa de reproducció augmenta fins a 1,70 -per sobre d’1 indica que l’epidèmia creix-. Als centres hospitalaris la situació segueix sent greu: actualment hi ha 62 pacients terrassencs ingressats i les defuncions augmenten a 588.

L’efecte de les vacunes

Malgrat l’augment exponencial de nous contagis, les dades de fa un any evidencien els efectes de la vacunació. Segons les dades publicades pel Departament de Salut, la setmana del 22 al 28 de desembre de 2020 es van registrar un total de 341 nous contagis i hi havia gairebé un centenar de persones ingressades. Un any després, s’han registrat 3.230 nous contagis a la setmana i hi ha al voltant de 60 pacients ingressats. Així doncs, la vacuna ja ajudat a que la corba de pacients ingressats no segueixi la corba de nous positius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa