MónTerrassa
Més de 1.000 trucades contra la violència masclista al Vallès el 2021
  • CA

La línia d’atenció contra la violència masclista va atendre més de 1.000 trucades de persones residents al Vallès Occidental, exactament un total de 1.172. Així ho demostren les xifres actualitzades de l’Institut Català de les Dones, a través del portal de Dades obertes de la Generalitat, sobre les trucades rebudes a la línia 900 900 120 d’atenció contra la violència masclista l’any 2021.

El nombre d’atencions ha disminuït un 7,6% respecte de 2020 -en valors absoluts, 97 trucades menys-. No obstant això, la xifra d’enguany és d’un 30% més elevada que la de 2019 i 2018, aproximadament. En relació amb el tipus de violència, la psicològica ha estat la més referida, en 8 de cada 10 trucades, mentre que en 3 de cada 10 són per violència física. S’ha de tenir en compte que la majoria de vegades les formes de violència es donen de forma simultània.

Respecte de 2020 es registren canvis en els àmbits de la violència masclista. Tot i que segueix sent el més habitual el de la parella (76,8%), s’ha produït un augment anual en l’àmbit familiar i en el sociocomunitari, representant el 7,8% i el 3,4% del total de les trucades rebudes, respectivament. 

El perfil majoritari de les persones que demanen ajuda són dones d’entre 30 a 50 anys, amb menors a càrrec que conviuen a la mateixa llar. El 30,6% dels casos són dones en parella amb descendència, seguides de gairebé 2 de cada 10 trucades de dones en situació de monomarentalitat, sent l’única estructura familiar que augmenta el nombre de trucades respecte de l’any anterior.

Destaca que, respecte de l’any 2020 -amb el confinament-, ha disminuït el nombre de dones ateses que conviuen amb el seu agressor. En 2021 el 35,7% compartien sostre amb el seu agressor, mentre que en l’any de l’inici de la pandèmia aquesta xifra va superar la meitat de les atencions (54,8%).

Telèfon d’atenció contra la violència masclista 

El servei d’atenció permanent de la línia 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l’any, les 24 hores del dia. S’hi pot accedir per telèfon, per correu electrònic i per missatgeria instantània i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones. La línia posa a disposició de la persona que truca l’assessorament  per part de persones professionals de l’àmbit de l’assistència social, de l’advocacia i de la psicologia, i en cas que sigui necessari, el contacte amb els serveis d’emergència. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa