18.00-18-30.

Salvador Cot president del Consell d’administració de Món Terrassa, i Josep Ribera, director del Centre Cultural, reben a la porta els candidats i els acompanyen a l’interior.

18.45. Candidats a l’escenari.

19.00 Comença el debat.

19.00-19.10

Benvinguts i benvingudes al debat de Món Terrassa amb els candidats a l’alcaldia d’aquesta gran ciutat. Segurament, i sense voler ser presumtuosos, és el debat amb més candidats dels que s’han fet aquests dies, el que seguirà més públic, presencialment, en aquesta sala; en directe per streaming, i a través de les xarxes socials de Món Terrassa, amb més de 40.000 seguidors sumant Facebook, Twitter i Instagram.

Tenim aquí els candidats dels set partits que han tingut representació a la sala de plens en la darrera legislatura, PSC, TeC, ERC, Cs, Junts per Terrassa, CUP i PP, i també de dues formacions noves, Tot per Terrassa i Terrassa per la República. Les importants movilitzacions ciutadades dels darrers mesos que han protagonitzat aquest dos partits -contrastades- són les que ens ha dut a afegir-los.

Abans de començar, donar les gràcies a tothom perquè des d’un primer moment ens van donar el seu sí al debat. Gràcies doncs, i bona tarda-vespre, a Alfredo Vega, Xavi Matilla, Isaac Albert, Javi González, Miquel Sámper, Álex Rodríguez, Marc Medina i Pepi Oller. I donar les gràcies també a tots vostès que omplen aquesta gran sala d’aquest gran escenari que és el Centre Cultural.

Deixim fer un apunt biogràfic professional dels nou convidats.

1.Alfredo Vega. Llicenciat en Geografia i Història. Mestre de professió.

2.Xavier Matilla. Arquitecte-urbanista. Professord’urbanisme.

3.Isaac Albert. Mediador i assessor financer. Màster en Gestió Financera.

4.Miquel Sàmper. Advocat. Va ser el President de l’Advocacia Catalana.

5.Javier González. Llicenciat en filosofia por la UAB, i postgrau en estètica filosòfica.

6. Marc Medina. Professor de secundària

7. Álex Rodríguez. Advocat.

8. Jordi Ballart. Llicenciat en ciències polítiques i de l’administració

9.Pepi Oller. Llicenciada en Filologia Anglo-germànica i actualment és professora d’anglès

No són unes eleccions més. Crec que tothom ho té clar. Possiblement són, a Terrassa, les més obertes de la història. Hi ha mil i una incògnites i, aparentment, anem cap a un ajuntament atomitzat. Però avui, el que volem saber és que en pensen els convidats de la sèrie de temes que els hi plantegem.

En aquest debat Juguem amb unes Regles de joc marcades

Com veuen, els candidats s’han situat darrere un faristol. Estan al costat d’aquest moderador en ordre de representativitat a l’Ajuntament actual. Així doncs, a un costat hi ha Alfredo Vega i a l’altre Xavier Matilla. A la banda de Vega hi ha Isaac Albert, Javier González, Álex Rodríguez i Pepi Oller. I al de Xavier Matilla, Miquel Sàmper, Marc Medina i Jordi Ballart.

Als ponents els hi demano intervencions curtes, però es podrà interpel·lar per al·lusions.

Hem dividit el debat en cinc blocs, d’uns 20-25 minuts cadascun, més un minut d’or final.

En el primer bloc començarem de dreta a esquerra, de Pepi Oller a Jordi Ballart. I, el minut d’or, d’esquerra a dreta, de Jordi Ballart a Pepi Oller, que tancarà la jornada. En els blocs dos, tres i quatre podrà començar a intervenir qui vulgui.

El darrer bloc, el cinquè, serà el de preguntes obertes, fetes des de les nostres xarxes socials.

Els hi recordo, a gras trets, els Blocs.

1.Terrassa és capital?

2. El Portal de Sant Roc, obert al trànsit o illa de vianants?

3. Les rieres s’han de cobrir? Han de ser un parc? Què fem amb la Ronda Vallès? Velocitat 30 o 80?

4. Terrassa és una ciutat neta i segura?

5.Preguntes fetes des de les xarxes socials (el nombre dependrà del temps

6. Minut d’or

Comencem doncs. I els demano als candidats que siguin clars i concisos i que pensin que som aquí per a que la ciutadania conegui les seves propostes. La ciutadania, remarco, és l’objecte d’aquest debat a nou.

Abans, però, una petició, no aplaudeixin les intervencions. Només ens farien perdre el temps i fer-ho tot menys àgil. Al final del debat podran fer-ho tant com vulguin.

Bloc 1

1.Terrassa és capital? I els aporto alguns idees. Terrassa és la cocapital del Vallès Occidental, però exerceix de capital? La capitalitat real és de Terrassa o de Sabadell? Hem de ser la capital de tot el Vallès? Ens creiem que som capital? Volem ser Badalona o Reus. L’Hospitalet o Girona. Vostès tenen la paraula.

Els recordo que tenen un màxim d’un minut i mig i després obrirem el torn de debat.

Pepi Oller, de Terrassa per la República, té la paraula. Quan vulgui

Àlex Rodriguez

Javi González

Isaac Albert

Alfredo Vega

Xavi Matilla

Miquel Sàmper

Marc Medina

Jordi Ballart

Bloc2.

El Portal de Sant Roc, obert al trànsit o illa de vianants? Què fem amb la Rambla, Arquimedes, Galileu? Què fem amb els patinets? Hi ha prou carrils bici o en falten? Què s’ha de fer amb la discriminacio que patim en la xarxa ferroviària? Quantes estacions de tren més calen? Què fem amb els patinets? Autobusos gratuïts per a gent gran i menors? Què s’ha de fer amb els vehicles elèctrics, els fomentem?

Els hi recordo que en aquest bloc poden demanar la paraula quan vulguin. Tot i que els torno a repetir que ens hem de cenyir a un màxim de dos minuts per candidat, més o menys.

Qui vol començar?

Ho sento, però hem de canviar de bloc.

Bloc 3. Les rieres s’han de cobrir? Vostès saben quin és el carrer que té el número més alt de Terrassa? No es preocupin, ja els hi ho dic jo. El passeig del 22 de juliol. El número és el 899, gairebé com la gran via de barcelona. Els hi ho deia perquè el passeig va des de la Riera del Palau fins a la riera de Les Arenes, i una mica més. Però vaig a la pregunta. Les rieres s’han de cobrir? Les Arenes hande ser un parc? Què fem amb la Ronda Vallès? Velocitat 30 o 80? Cobrim el trasvasament de la riera del Palau?

Qui comença?

Tanquem aquest bloc i passem al quart?

4. Terrassa és una ciutat neta i segura? El hi deixo així, sense supòsits.

Qui demana la paraula?

Deixem’ho aquí i passem al cinquè bloc

5.Preguntes fetes des de les xarxes socials.

Qui respon?

6. Minut d’or

Jordi Ballart

Marc Medina

Miquel Sàmper

Xavier Matilla

Allfredo Vega

Isaac Albert

Javi González

Álex Rodríguez

Pepi Oller

Moltes gràcies candidats, molta sort a tots i a totes, bon final de campanya, moltes gràcies a tots vostés per estar aquí. Molt bona nit.

Blocs possibles:

Terrassa és capital? Terrassa és la cocapital del Vallès Occidental. Però exerceix de capital? La capitalitat real és de Terrassa o de Sabadell? Hem de ser la capital de tot el Vallès? Ens creiem que som capital? Quin paper juguem a l’àrea metropolitana? Hem de ser capital de la Catalunya central? -la ubicació geogràfica sembla perfecta. Tenir la Cecot, la Cambra, el Bisbat, jazz, l’hoqueila, el romànic i el modernisme universitat ens fa més capital? Què ens falta? Hem perdut passada respecte al passat? Repeteixo la pregunta doncs. Volem ser Badalona, Santa Coloma o l’Hospitalet, o Reus o Girona? Terrassa és capital, sí o no.

Mobilitat.

El Portal de Sant Roc, obert al trànsit o illa de vianants? Què representaria per a la mobilitat? Què fem amb la Rambla, Arquimedes, Galileu? Què fem amb els patinets? Hi ha prou carrils bici o en falten? El quart cinturóm fins a on? Què s’ha de fer amb la discriminacio que patim en la xarxa ferroviària, on estem condemnats a pagar tres zones tarifàries? Quines solucions aporten? Quantes estacions de tren més calen? Qui creu que s’ha de connectar els FGC amb la UAB? Què fem amb els patinets? Autobusos gratuïts per a gent gran i menors? Què s’ha de fer amb els vehicles elèctrics, els fomentem?

rieres. dada curiosa, quin és el carrer amb més numeros de terrassa? ja els hi dic. 981l gairebé com ña grna via.

segurtat i neteja. cadascú del que vulgui

Debat amb 9 dels candidats a l’alcaldia de Terrassa en les eleccions del 26 de maig organitzat per Món Terrassa

Dilluns 20 de maig.

Centre Cultural Terrassa

19.00.

Organitza. Món Terrassa

18.00-18-30.

Salvador Cot president del Consell d’administració de Món Terrassa, i Josep Ribera, director del Centre Cultural, reben a la porta els candidats i els acompanyen a l’interior.

18.30. Fotografia de grup.

18.45. Candidats a l’escenari, acompanyats del moderador, Joan Manel Oller

19.00 Comença el debat. Benvinguda (Joan Manel Oller)

Lectura breu de les biografies.

Regles de joc

Els candidats se situaran darrere un faristol. Aquests estaran en semiclercle a l’escenari. I se situaran al costat del moderador en ordre de representativitat a l’Ajuntament actual. Així doncs, a un costat hi haurà Alfredo Vega i a l’altre Xavier Matilla, a la banda de Vega hi haurà Isaac Albert, Javier González, Álex Rodríguez i Pepi Oller. I al de Xavier Matilla, Miquel Sàmper, Marc Medina i Jordi Ballart.

Als ponents se’ls demanen intervencions curtes i en total no poden parlar més de dos minuts, però es pot interpel·lar per al·lusions, llevat del primer bloc.

Hem dividit el debat en cinc blocs, d’uns 20-25 minuts cadascun, més un minut d’or final.

En el primer bloc començarem de dreta a esquerra, de Pepi Oller a Jordi Ballart. I, el minut d’or, d’esquerra a dreta, de Jordi Ballart a Pepi Oller, que tancarà la jornada. En els blocs dos, tres i quatre podrà començar a intervenir qui vulgui.

El darrer bloc, el cinquè, serà el de preguntes obertes, fetes des de les nostres xarxes socials.

Blocs (Comencen a les 19.10)

1.Terrassa és capital? Terrassa és la cocapital del Vallès Occidental. Però exerceix de capital? La capitalitat real és de Terrassa o de Sabadell? Hem de ser la capital de tot el Vallès? Ens creiem que som capital?

2. El Portal de Sant Roc, obert al trànsit o illa de vianants? Què fem amb la Rambla, Arquimedes, Galileu? Què fem amb els patinets? Hi ha prou carrils bici o en falten? Què s’ha de fer amb la discriminacio que patim en la xarxa ferroviària? Quantes estacions de tren més calen? Què fem amb els patinets? Autobusos gratuïts per a gent gran i menors? Què s’ha de fer amb els vehicles elèctrics, els fomentem?

3. Les rieres s’han de cobrir? Han de ser un parc? Què fem amb la Ronda Vallès? Velocitat 30 o 80?

4. Terrassa és una ciutat neta i segura?

5.Preguntes fetes des de les xarxes socials (el nombre dependrà del temps

6. Minut d’or

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa