MónTerrassa
Indicadors positius en les empreses de Terrassa per primer cop des de la pandèmia
  • CA

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha presentat el seu estudi econòmic trimestral corresponent a la marxa dels negocis de les empreses del territori en el 2n trimestre de 2021 i expectatives per al 3r trimestre de 2021, amb uns resultats molt bons per a les empreses: per primer cop des de l’esclat de la pandèmia, els són indicadors positius.

Del total de les empreses enquestades, un 23,3% manifesten que la marxa dels seus negocis ha millorat en el 2n trimestre de l’any, i un 54’5% asseguren que l’activitat del seu negoci es manté estable. El restant 22,2% expressen que ha disminuït. Si tenim en compte que el 3r trimestre de cada any és el que normalment presenta menys activitat, ja que el territori no té una activitat turística remarcable en comparació amb d’altres territoris catalans, les dades són força positives, ja que denoten l’inici d’una recuperació econòmica, segons explica la Cambra. Pel que fa a les expectatives de negoci per al tercer trimestre, es mostra un balanç positiu: les expectatives superen en 4,4 punts positius els resultats obtinguts en el segon trimestre, el que indica que els empresaris confien que continuarà la recuperació econòmica.

Pel que fa a l’evolució de l’activitat empresarial entre les empreses del Ple de la Cambra en el 3r trimestre de 2021, el 65,6% manifesta que evoluciona positivament, el 28,1% presenta un estancament i un 6,3% esmenta que ha registrat menys activitat.

Alhora, els membres de Ple de la Cambra de Terrassa també han manifestat les seves preocupacions i inquietuds vers el futur. Un dels temes claus que van sorgir en el darrer panell d’opinió dirigit als membres del Ple el passat 28 de setembre va ser l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona: el 81,3% dels enquestats es mostren a favor de l’ampliació, però minimitzant l’impacte mediambiental. Un 35,5% destaquen que la inversió d’aquesta infraestructura hauria de comptar amb un projecte tècnic consensuat abans d’iniciar qualsevol negociació, i el 32,2% vol un traspàs de la gestió de l’Aeroport del Prat a la Generalitat de Catalunya.

També es va posar de manifest la preocupació dels empresaris pel que fa a la problemàtica actual en el cost del transport marítim, el subministrament de mercaderies i matèries primeres, i l’afectació de l’encariment de energètic en l’activitat industrial i comercial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa