MónTerrassa
La FOOT gradua 109 nous professionals de la salut visual
  • CA

Aquest 13 de febrer, a les set de la tarda, la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech (UPC) lliurarà el títol a 86 graduats en Òptica i Optometria així com a 23 titulats del Màster universitari en Optometria i Ciències de la Visió. L’acte de graduació serà presidit pel degà de la FOOT, Joan Gispets, i el president del Col·legi Oficial d’Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa. El padrí de la promoció serà José Manuel González-Méijome, Universidade do Minho (Portugal), que va rebre el premi a l’optometriste de l’any 2016. Ousman Umar, fundador de l’ONG NASCO Feeding Minds, impartirà la conferència “Viatge al país dels blancs: el camí cap a l’educació.

La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) –únic centre universitari a Catalunya que forma òptics i optometristes- ha titulat al llarg dels seus 43 anys d’història a prop de 5.000 professionals d’aquesta disciplina. El proper dijous 13 de febrer, a les 19.00 hores, i a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música de Terrassa (C. Miquel Vives, 2. Terrassa), la FOOT celebra l’acte de graduació de 109 professionals òptics optometristes formats per tenir cura de la salut visual de la població. L’acte serà presidit pel degà de la FOOT, Joan Gispets, i comptarà amb la participació d’Alfons Bielsa, president del Col·legi Oficial d’Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya. Bielsa, diplomat en Òptica i Optometria i màster universitari en Optometria i Ciències de la Visió per la UPC, és president del Consell Tècnic de Formació Continuada en Òptica i Optometria i vicepresident primer del Consell General de Col·legi d’Òptics Optometristes d’Espanya.

El professor José Manuel González-Méijome, que actuarà de padrí de la promoció, és professor associat amb habilitació a càtedra a la Universitat do Minho, Coordinador Científic del Clinical and Experimental Optometry Research Lab (CEORLab) i Director del Programa Doctoral en Optometria i Ciències de la Visió, que ha alternat fins al juny de 2016 amb la funció de Vicedegà de l’Escola de Ciències per a l’àrea pedagògica des de 2013. És Editor-Cap de la Revista científica Journal of Optometry del Consell General de Col·legis d’Òptics Optometristes des de 2010 i membre de l’Comitè Editorial de la Revista BioMed Research International. També és autor o coautor de 130 articles, citats 1500 vegades. Ha realitzat més de 350 comunicacions, 75 d’elles com a ponent convidat, i és autor de 20 capítols de llibre i editor de 3 llibres, l’últim d’ells titulat Superfície Ocular i Lents de Contacte, editat per la Fundació Salut Visual d’Espanya.

Ousman Umar, “Viatge al país dels blancs: el camí cap a l’educació”

Durant l’acte de graduació, Ousman Umar, fundador de l’ONG NASCO Feeding Minds, impartirà la conferència “Viatge al país dels blancs: el camí cap a l’educació. Ousman Umar va marxar del seu poble natal quan tenia 9 anys. Els seus pares el van enviar a fer d’aprenent al taller mecànic que el seu oncle tenia a Techiman. L’Ousman havia sentit parlar d’Europa, i tot i no saber ni tan sols llegir un mapa, es va proposar arribar-hi, convençut que allí hi trobaria un paradís.El viatge el va portar fins a Líbia creuant el desert amb una màfia de tràfic de persones. De 46 que van iniciar el viatge, només 6 van arribar a la destinació final. A Líbia va treballar durant 5 anys fins a reunir els diners per reprendre el seu camí. Finalment va arribar a Europa arriscant la vida en una pastera. Un cop a Barcelona, va tenir la sort de conèixer una família que va decidir ajudar-lo: el van acollir i això li va permetre accedir legalment a una feina i a l’educació. De ser pràcticament un analfabet, en 10 anys ha arribat a la universitat, on després de cursar uns anys de Química per canviar a Relacions públiques i Màrqueting. Actualment estudia el màster de Direcció de Cooperació Internacional d’ESADE.

Conscient que el seu cas és excepcional entre els centenars de joves que cada dia emprenen viatges semblants, se sent amb l’obligació de “retornar la sort que ha tingut”, com explica ell mateix. I la clau perquè nens i nenes tinguin capacitat per decidir sobre el seu futur és l’educació i la informació.

L’acte de graduació finalitzarà amb l’actuació del grup musical Trio Priorat, composat Marta Cardona al violí, Miquel Àngel Cordero al contrabaix i Joan Antoni Pich al violoncel

La FOOT

La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), situada al Campus de Terrassa, és l’únic centre docent de Catalunya que imparteix els estudis de grau en Òptica i Optometria i els estudis de Màster universitari en Optometria i Ciències de la Visió. També compta amb una clínica optomètrica, el Centre Universitari de la Visió (CUV), un centre integral, pioner a Espanya, de docència, recerca i atenció al pacient en l’àmbit de la salut visual, on l’estudiantat té l’oportunitat d’iniciar-se en l’exercici professional visitant pacients externs sota la tutela del professorat. El CUV va superar l’any passat el nombre de 22.000 visites.

Actualment, la FOOT imparteix docència a 500 estudiants. Durant els seus més de 43 anys d’existència, el centre ha graduat prop de 5000 professionals de la salut visual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa