MónTerrassa
Familiars de presos i exiliats denuncien a l’ONU que Llarena es basa en fets “falsos”
  • CA
Jordi Sànchez parla als manifestants que es troben davant el departament d’Economia | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

Els familiars dels polítics independentistes presos i exiliats, agrupats en l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), han denunciat aquest dimarts davant la 38ena reunió ordinària del Consell dels Drets Humans de l’ONU que els fets en què es basa el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per encausar els seus parents són “falsos”. Ho ha dit l’advocat Jordi Palou-Loverdos, en una intervenció que ha fet durant la sessió de l’ens de l’ONU, durant la qual ha assegurat que l’actuació “d’alguns jutges” contra líders polítics i socials durant els últims mesos a Catalunya “no és acord amb els principis d’independència judicial” establerts per l’Assemblea General de l’ONU.

Després de recordar que hi ha setze polítics catalans en situació de presó preventiva o a l’exili, Palou-Loverdos ha afegit que “ni tan sols” se’ls va respectar el dret a una tutela judicial efectiva i a la defensa en citar-los per delicte de rebel·lió “a alguns d’ells amb menys de 24 hores d’antelació a més de 500 quilòmetres del seu domicili”.

També ha denunciat que el 24 de maig Llarena va introduir a la seva resolució “uns fets falsos descrits pel fiscal, la veracitat dels quals no va ser comprovada per cap dels dos”. Aquesta resolució, ha recordat Palou-Loverdos, va denegar la petició de llibertat d’un dels líders polítics en presó preventiva “des de fa ja més de set mesos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa