MónTerrassa
Els Fab Lab creen material de protecció per a residències de Terrassa i Viladecavalls
Viseres produides pels Fab Labs
Viseres produides pels Fab Labs | CCVO

!--akiadsense-->

El Consell Comarcal ha començat aquest divendres la distribució de material sanitari a 11 residències de la comarca als municipis de Barberà del Vallès, Cerdanyola, Polinyà, Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Terrassa i Viladecavalls. Es tracta de material que s’ha pogut realitzar gràcies a la tasca del Servei de suport a les iniciatives locals de fabricació de material sanitari activat des del Consell Comarcal i que ha permès detectar les necessitats de les residències i activar la fabricació en els Fab Lab de la comarca. En tots els casos es tracta de material vinculat a tecnologia 3D.

Pel que fa les residències, es lliuren 105 viseres de protecció i 45 ulleres. En aquesta ocasió els Fab Labs que han participat en la producció d’aquest material són el Fab Lab Sant Cugat, el Fab LabTerrassa, Eclyps3 i la iniciativa Sant Quirze té vida. S’està treballant amb la resta d’espais de la comarca per tal de poder consolidar els circuits de distribució tenint en compte la proximitat local i la disponibilitat de material per ajustar el subministrament. S’estan valorant solucions per resoldre les necessitats de guants o bates d’un sol ús, per exemple.

Des del Servei de suport a les iniciatives locals de fabricació de material sanitari activat des del Consell Comarcal s’ha fet una trobada virtual aquest dijous amb els diferents espais i entitats que formen part de la xarxa d’Espais de Fabricació Digital per valorar la seva situació actual, les necessitats de material, generar sinèrgies i sobretot per identificar futures actuacions. Aquests espais Fab Lab està rebent donacions per part de diferents empreses que permeten que puguin seguir amb la producció de material Sanitari.

Les empreses o Motoplàstic Puig TV (Granollers), Alumnis i persianes Picas (Navàs) han cedit una important part de metracrilat al Fab Lab Terrassa i al Fab Lab Sant Cugat. Aquesta donació ha permès fer i lliurar més de 300 viseres de protecció a l’Albada del Parc Taulí i Hotel Verdi (que s’ha adequat com a espai hospitalari a Sabadell) entre d’altres. El de suport a les iniciatives locals de fabricació de material sanitari activat des del Consell Comarcal compta amb el suport tècnic del centre tecnològic LEITAT per ajudar aquestes propostes locals, divulgant la informació, cercant els recursos i matèries primeres que necessiten o resolent altres qüestions logístiques que puguin tenir. Diferents espais de fabricació digital de la comarca, que participen activament a la Xarxa d’Espais de Fabricació Digital, s’han adherit a plataformes col.laboratives, per coordinar esforços i actuacions per produir material sanitari. Els makers han adquirit un rol clau impulsant grans iniciatives per combatre el virus i ajudar a frenar la corba de contagis.

Nou comentari

Comparteix