MónTerrassa
Les escoles de Terrassa redueixen la meitat dels confinats en dues setmanes
  • CA

Les escoles de Terrassa tanquen el mes de febrer amb bons resultats respecte el nombre de confinats per la Covid-19. Després de moltes setmanes en augment, les persones en quarantena s’han reduït més que la meitat en les últimes dues setmanes. Segons dades sobre la Covid-19 als centres educatius publicades pel Departament d’Educació a 28 de febrer de 2022, actualment hi ha un total de 220 persones confinades entre alumnes i professorat entre totes les escoles de la ciutat, mentre que el passat 11 de febrer hi havia un total de 560 persones.

La davallada dels nous contagis va començar a inicis d’aquest mateix mes, després que a finals de gener la xifra arribés fins al seu punt més alt: més de 5.630 persones confinades, una número rècord que no s’havia vist mai des de l’inici de la pandèmia. Un mes després i amb els indicadors a la baixa, es pot afirmar que les escoles de Terrassa ja han deixat enrere la sisena onada de la Covid-19.

El centre escolar que compta actualment amb més persones confinades és l’Escola Mare de Déu del Carme, que té 42 persones a casa, de les quals 40 formen part de l’alumnat i 2 del professorat. En els últims 10 dies s’han detectat 49 nous positius al centre educatiu, dels quals 47 alumnes i 2 personal docent. Tot i ser l’escola més afectada per la Covid-19 a la ciutat, es troba en una molt bona situació comparada amb la situació de fa unes setmanes. La segona escola més afectada és l’Escola Egara, amb 14 persones confinades, i l’Escola Pia, amb 11 alumnes en quarantena. Pel que fa la resta d’escoles de la ciutat, cap d’elles supera la desena de persones confinades.

S’eliminen les quarantenes

Aquestes dades arriben amb l’eliminació de les quarantenes de contactes estrets als centres educatius. Els centres escolars i les famílies ja no han de comunicar si el motiu de l’absència a classe de l’alumnat és degut a la Covid-19. El protocol només se seguirà aplicant als centres d’educació especial. De la mateixa manera, únicament aquests centres seguiran utilitzant l’anomenat Traçacovid. Tot i que Salut havia apuntat que preferia un acord primer amb la resta de Comunitats Autònomes, finalment ha optat per deixar sense efecte l’actual protocol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa