MónTerrassa
Sí del Ministeri al pla de xoc per reindustrialitzar el Vallès
  • CA
Representants que han participat a la reunió de treball per configurar el pla de xoc per la reindustrialització del Vallès Occidental

!--akiadsense-->

El secretari general del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco, s’ha compromès aquest divendres al matí a donar suport al pla de xoc per la reindustrialització del Vallès Occidental. Durant la trobada, al Sincrotró Alba, a Cerdanyola del Vallès, Blanco ha augurat un bon futur per la indústria del conjunt del territori espanyol i, més concretament, per a les empreses del Vallès Occidental. “Aquest pla de xoc és un exemple, el pacte al que heu arribat és un exemple de deures ben fets”, ha explicat. Davant de l’actual situació de la indústria, els alcaldes, sindicats, universitats i empreses del territori han arribat a un acord de quatre mesures per rellançar i revertir la situació actual de la indústria.

Una de les qüestions que més preocupa als alcaldes de la zona és la dels ERO que han d’aplicar algunes empreses de la zona. Per això, el pla de xoc contempla la detecció i anticipació dels possibles casos de crisi empresarial per abordar-los de forma personalitzada. L’objectiu és evitar que els treballadors d’aquestes empreses en pateixin les conseqüències més directes. La segona mesura de xoc enfoca la revitalització dels espais productius i potenciar els polígons perquè tinguin totes les comoditats, com per exemple fibra òptica. A més, en aquesta mesura també es vol fomentar que tots els polígons tinguin associacions per millorar-ne la gestió.

El tercer repte que aborda el pacte és el de la innovació digital amb especial atenció pel desenvolupament del talent jove i emprenedor. Amb aquesta mesura es vol accelerar l’apoderament digital en els àmbits socials, educatiu i empresarial. L’últim acord és de sensibilització al conjunt de la ciutadania de la comarca de la importància del sector industrial, cosa que ha de servir per cohesionar la comarca i seguir promocionant el valor que té la indústria, que significa el 28% de l’activitat econòmica a la comarca.

Els alcaldes de la comarca s’han mostrat il·lusionats amb el nou acord. L’alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que amb el pacte volen “contribuir des del territori al desplegament del pacte nacional per la indústria i de les prioritats del nou govern espanyol”. “Volem ser agents actius en la creació d’ocupació de qualitat i indústria, pimes, autònoms, però també en altres com els drets socials, regeneració democràtica, ciència i innovació, la lluita contra el canvi climàtic i les polítiques feministes”, ha detallat.

A la reunió de treball, hi han participat, el secretari general d’Indústria, Raül Blanco, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, la presidenta de l’àrea de desenvolupament econòmica de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. També hi ha assistir diversos alcaldes i representants municipals de Sant Cugat, Terrassa, Sabadell, Rubí, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès o Castellar, entre d’altres.

En tot el 2019, es van produir a la comarca tretze expedients de regulació a la indústria cosa que ha significat la pèrdua de més de 400 llocs de treball directes. A més, però, quatre multinacionals, entre elles Continental, amb planta a Rubí, han presentat expedients de regulació que podrien afectar uns 1.200 treballadors. De fet, de tot l’atur registrat a la comarca del Vallès Occidental, un 15% prové exclusivament del sector de la indústria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa