MónTerrassa
Ciberatac al Consell Comarcal del Vallès Occidental
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha denunciat ser víctima d’un ciberatac. L’ens ha fet públic a través de les xarxes socials, que aquest divendres dia 24 de febrer a primera hora de la tarda, cap allà dos quarts de tres, ha patit un atac informàtic que ha afectat el sistema informàtic de la institució.

Com a conseqüència, tota la gestió interna i externa del Consell ha quedat paralitzada. Els serveis tècnics estan avaluant les conseqüències de l’atac i les seves afectacions. Així mateix, s’ha informat que es treballa per restablir tan abans com sigui possible el sistema informàtic. Una hora després, encara no s’havia solucionat.

Immediatament que s’ha conegut l’atac, el Consell Comarcal ho ha notificat a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i s’ha procedit a activar la denúncia davant els Mossos d’Esquadra. Així mateix, s’ha comunicat a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Els ciberatacs, presents a empreses i institucions vallesanes

Els ciberatacs son cada vegada més freqüents, també a petita escala, com comencen a sorgir casos. L’any passat, justament, des del Cercle Cecot de Joves Empresaris mostraven la seva preocupació per l’increment d’amenaces als sistemes informàtics de les empreses. Subratllaven que solen ser informacions que es prefereix gestionar amb discreció i que els casos que surten a la llum solen ser de companyies molts grans, però que les empreses mitjanes i petites també es troben en el punt de mira dels ciberdelinqüents.

Per això, recomanen als empresaris formació en prevenció de ciberdelictes i sobretot la importància de denunciar qualsevol atac que es pateixi perquè la unitat encarregada d’investigar aquests delictes pugui actuar, així com per poder documentar les casuístiques i les darreres metodologies emprades pels ciberdelinqüents que cada dia son més sofisticades.

A la comarca, ara fa un parell d’anys, un dels més grans ciberatacs coneguts va afectar la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Van caure tots els serveis corporatius, afectant no només el servei central sinó també els ordinadors administratius i que utilitzen als alumnes. L’atac cibernètic va suposar una despesa de recursos humans i econòmics molt important per a la universitat que es va veure abocada a fer un triatge de prop de 10 mil ordinadors i durant setmanes van haver d’estar-hi treballant per recuperar la normalitat al sistema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa