MónTerrassa
L’augment de ciberatacs preocupa el Cercle Cecot de Joves Empresaris
  • CA

El Cercle Cecot de Joves Empresaris ha començat el nou any amb una sessió formativa sobre seguretat informàtica a les empreses i prevenció de possibles amenaces o ciberatacs als seus sistemes, davant l’augment de ciberatacs que es produeixen a nivell empresarial i que preocupen a la patronal. Aquesta és la primera activitat organitzada per la nova Junta Directiva encapçalada per Ninna Torres i que dona resposta al propòsit d’esdevenir un altaveu, i alhora ser receptors actius, d’aspectes que ocupen i preocupen els directius i empresaris joves.

Malgrat solen ser informacions que es prefereix gestionar amb discreció i que els casos que surten a la llum solen ser de companyies molts grans, les empreses mitjanes i petites també estem al punt de mira dels ciberdelinqüents”, comenta Torres, “és per això que creiem tant important conscienciar com orientar als nostres membres en aquest àmbit”.

La patronal explica que la sessió va anar càrrec de Roger Sales qui, fins la setmana passada era l’intendent en cap dels Mossos de l’ABP de Terrassa, i lider del Projecte de Digitalització del cos de Mossos d’Esquadra. Sales va insistir en la importància de denunciar qualsevol ciberatac que es pateixi perquè la unitat encarregada d’investigar aquests delictes pugui actuar, així com per poder documentar les casuístiques i les darreres metodologies emprades pels ciberdelinqüents que cada dia son més sofisticades. “Només així podem anticipar-nos a futurs atacs” va afirmar.

Xavi Martín, Cibersecurity Sales Manager de Seidor i antic membre del Cercle de Joves Empresaris, va aportar la visió i l’experiència de Seidor, una empresa especialitzada en gestionar la ciberseguretat d’altres empreses i va afirmar que “l’augment de delictes en ciberseguretat en governs, empreses i ciutadans és degut a l’acceleració que estem experimentant en la transformació digital i a la falta de capacitació i inversió de les organitzacions”

El confinament del 2020 va impulsar que moltes empreses facilitessin el treball en remot d’una manera quasi improvisada per la disrupció que va suposar la Covid19 i es va fer sense una planificació prèvia o la necessària preparació d’una connectivitat segura o de sistemes de control de la informació corporativa. En aquest sentit “la seguretat d’una part important d’empreses es va veure compromesa i exposada fins i tot per les plantilles que utilitzaven dispositius mòbils propis o xarxes particulars, sense ni tan sols ser conscients de la situació d’exposició en aquell moment”, va reflexionar Martín.

La sessió també va comptar amb la intervenció del Secretari General de la Cecot, Oriol Alba, qui va corroborar el creixent interès de les pimes per prevenir possibles amenaces i ciberatacs, així com per formar les plantilles en aquest àmbit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa