MónTerrassa
En castellà, i segons la RAE, la ciutat del costat es diu Sabadel
  • CA
Fira de Sabadell
Fira de Sabadell | Fira de Sabadell

!--akiadsense-->

Ho diu la màxima institució a la matèria: la Real Academia de la Lengua (Española), qui “limpia, brilla y da esplendor” a l’idioma de Cervantes malgrat que, en alguns casos, la seva opinió pugui causar sorpresa o fins i tot provocar mal de panxa.

Tot sovint els catalanoparlants arrufen el nas quan senten com, la majoria castellanoparlants en exclusiva però també alguns bilingues pronuncien paraules com Rull, Viladecavalls, Sabadell, però també Martorell o altres com Carbonell, Maragall com Rul, Viladecavas, Sabadell, Martorel, Carbonel o Maragal.

En una consulta a la RAE a través de Twitter, el tuitaire malagueny @jmfdelpozo pregunta a la màxima institució en llengua espanyola el següent:

Doncs bé, la RAE assegura, mitjançant una advertència, el següent: “el fonema /ll/ no aparece nunca en español en posición final de sílaba, de ahí que no haya palabras españolas terminadas en ll ni escritas con ll seguida de consonante“. En consonància, és natural que “los hispanoblantes no catalanes pronuncien naturalmente” (i sense ser incorrecte) Sabadel.

Ja ho saben. Ara, si volen parlar bé podran dir Ru, l, Viladecavalls Sabadell en català i Sabadell, o Rul, Viladevals, Sabadel, en castellà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa