MónTerrassa
Les cambres catalanes demanen més inversió per l’R+D Industrial

El Consell General de Cambres de Catalunya ha participat a la primera reunió del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, un pacte que té la voluntat de transformar el model productiu del país, amb la indústria com a eix fonamental, per fer front als reptes globals. En aquesta taula, Ramón Talamàs, president de la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat del Consell General de Cambres de Catalunya, va reclamar més inversió en R+D Industrial, així com una major participació de les cambres a la taula.

Aquesta primera reunió va tenir lloc el 10 de setembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i va estar presidida per Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per Oriol Sagrera, secretari general d’Empresa i Treball, la directora general d’Indústria, Natalia Mas, i el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos. A més del Consell General de Cambres, hi han participat diputats del Parlament de Catalunya, entitats de representació empresarial, centres tecnològics, sindicats, centres tecnològics i col·legis oficials, entre d’altres.

Talamàs va representar les 13 cambres catalanes en aquesta taula de negociació, on va demanar una major inversió en R+D Industrial, el que considera un requisit bàsic per aconseguir activitats que, amb un alt risc d’inversió, possibilitin el desenvolupament d’activitats amb un alt retorn en competitivitat industrial. “És necessari correlacionar la nostra actual base científica, líder a Europa, amb el foment de l’activitat industrial. Cal incentivar-les per mitjà dels pressupostos públics, com un dels eixos principals en aquest nou Pacte Nacional per a la Indústria”, ha explicat.

Durant la seva intervenció també va agrair que el Govern incorporés les cambres catalanes en aquesta taula, però alhora va reclamar un paper més actiu d’aquestes: “No només hem de participar a la taula, també hem de formar part dels diferents grups de treball previstos, com a entitat de dret públic que representa el teixit empresarial català”, declarava Talamàs .

El calendari d’actuacions està previst per a una possible signatura del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025 el proper mes de gener de 2022, un cop s’acordi el text entre tots els agents econòmics i socials que participen a la taula.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa