MónTerrassa
El Banc de Sang només té reserves per una setmana
  • CA

Aquest Nadal a tot Catalunya els bancs de sang el missatge “Fes un regal d’amic invisible, dona sang”. Ara és l’època on a empreses, escoles, entitats es fa l’Amic invisible. En el cas de la donació de sang, “sempre és un regal que es fa de manera anònima, sense conèixer el nom del receptor de la sang, però amb la satisfacció de saber que s’està ajudant a salvar vides. Així, apel·lem a l’esperit nadalenc i animem a la ciutadania a fer aquest gest solidari”.

A més a més , al BST Terrassa com cada any es fa la Llumineta de Nadal: Tots els donants que hi vagin fins al divendres 21 de desembre podran participar a la llumineta, triant el número que vulguin. El premi, és la ja tradicional Panera de Nadal, gentilesa de diferents col·laboradors de la ciutat (El Celler del Cava, Els Xixonencs, El Forn del Progrés, Bonpreu, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental). El donant guanyador serà qui hagi triat el número que combini amb les últimes 3 xifres del Sorteig Extraordinari de Nadal del 22 de desembre.

DADES SOBRE LA DONACIÓ:

– L’ estat de reserves de sang actual no es òptim, ja que, a dia 10 de desembre, hi ha reserves per un total de 7 dies (quan hem d’intentar mantenir la xifra de 10- 12 dies).

– Com sempre, en èpoques de ponts i festius, la donació de sang disminueix, però les necessitats dels hospitals no. Costa mantenir les reserves, especialment de les plaquetes: un component sanguini que té una caducitat de només 5 dies, essencial per a tractaments de càncer i per evitar hemorràgies.

– Per aquest motiu, a partir del 21 de desembre, hi ha com a novetat al BST Terrassa la possibilitat de fer donació de plaquetes. És important poder comptar amb donants exclusius de plaquetes, especialment en èpoques crítiques. Tothom qui pot donar sang, pot donar també plaquetes, només cal tenir-ne un bon nivell dins la normalitat, per sobre de les 150.000. El procediment d’extracció (plaquetoafèresi) dura fins a dues hores, així que s’ha de demanar hora prèvia via web o telefònica.

– Amb motiu de les festes, hi haurà una modificació en l’horari d’atenció: els dilluns 24 i 31 de desembre l’horari serà reduït de 9h a 14h. La resta de dies l’horari serà l’habitual, de dilluns a divendres laborables de 9h a 20h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa