MónTerrassa
Augmenta el risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la Covid
  • CA

Després de setmanes amb dades a la baixa, el risc de rebrot i la velocitat de reproducció per la Covid-19 han tornat a augmentar a Terrassa. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 8 d’abril de 2022, aquesta darrera setmana la velocitat de reproducció ha tornat a superar l’1 situant-se exactament a 1,11, quan la setmana anterior es trobava a 0,60. Aquest augment no son bones notícies, ja que quan aquesta xifra sobrepassa el número 1, significa que l’epidèmia creix.

Pel que fa el risc de rebrot, actualment puja fins a 204 punts, 29 punts més que la setmana passada. Feia un mes que el risc de brot es trobava en davallada, i tot indicava que l’indicador arribaria a baixar dels 100 punts, però amb aquest augment Terrassa continua trobant-se en el llindar de risc de rebrot elevat.

A diferència d’aquests dos indicadors, els nous contagis continuen baixant, tot i que a una velocitat de reducció molt més lenta. Aquesta setmana -del 2 al 8 d’abril- s’han registrat un total de 206 nous positius, mentre que l’anterior -del 16 de març al 1 d’abril- se’n van detectar 220. Dues setmanes abans -del 19 al 25 de març- se’n van registrar el doble, 439. Així doncs, segons aquesta xifres, aquests darrers set dies s’han detectat una mitjana de 30 nous contagis diaris.

Pel que fa el nombre de pacients ingressats per culpa de la Covid-19 als centres hospitalaris de Terrassa, aquest també ha tornat a augmentar a 26, quan feia tres dies eren 17.

Cal recordar que d’aquí una setmana, el 19 d’abril, ja no serà obligatori portar mascarets als llocs interiors, amb l’excepció de mantenir-la posada en alguns espais com les residències d’avis, els hospitals i el transport públic. El govern espanyol ho aprovarà en el Consell de Ministres tornant de Setmana Santa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: rce a abril 13, 2022 | 16:09
    rce abril 13, 2022 | 16:09
    Sembla que no hi hagi altre cosa a dir. Puja el risc. Baixa el risc. Tot plegat comença a fer una mica de pudor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa