Terrassa es prepara per a una Festa Major amb més de 100 propostes i de marcat segell local

S’han distribuït els actes per temàtica i contingut en diferents espais de la ciutat

La Festa Major 2021 recupera la presencialitat als carrers. Després d’una edició “confinada”, ha arribat el moment d’iniciar el “camí de la recuperació, de retrobar-nos a les places”, ha manifestat aquest divendres l’alcalde Jordi Ballart en l’acte de presentació. “Volem enviar un missatge d’optimisme i alegria, i per això presentem una programació de més de 100 actes de caire popular i familiar, de temàtica àmplia i variada” i que es duran a terme de manera “segura i controlada”. El pressupost que s’ha destinat supera el mig milió d’euros, 520 mil. Serà doncs, la primera festa major “després de tot el que hem patit” i es vol que torni a ser “magnífica i motiu de sentir-nos orgulloss de ser terrasencs”.

D’aquesta manera, es recuperen els carrers però de forma “limitada, amb aforament restringit” i que implicarà una “rerserva d’entrades prèvia” per participar-hi. Des de l’Ajuntament s’ha optat aquest any per distribuir les diferents activitats per temàtica i contingut en diferents espais de la ciutat. Així, a grans trets, queda: 

Estadi Olímpic: escenari de grans concerts i El Jove

Parc de Sant Jordi: activitats infantil i familiars

Pati escola Pia: actes cultura popular i andalusos, extremenys i gallecs

Can Jofresa: El Vapor i activitats esportives

Pati escola Vallès: escenari dels grups emergents 

Plaça Rector Homs: òpera, cors, havaneres, musica clàssica

Teatre Principal i Auditori: concerts i espectacles de petit format

Teatre Alegria: Rockin’

Jardins Casa Alegre: sessions de dj chillout

Domènec Ferran, pregoner

També s’ha donat a conèixer el funcionament de bona part de les activitats protocol·làries. L’inici serà el dia 2 de juliol amb la baixada del Drac i l’encesa del ciri. Es comptarà amb el pregó, que enguany recau en la figura de l’historiador Domènec Ferran, i la descoberta sorpresa del Capgròs. Diumenge hi haurà el ball de plaça, a la plaça Vella, amb el penó que el portarà el Club Tennis Terrassa, que enguany celebra el cententari.

“És un programa viu i que estarà subjecte a canvis”, per això es recomana tenir molt present el web festamajorterrassa.cat no només per poder comprar les entrades per assistir als espectacles -a partir de dilluns 21 estarà obert- sinó també per possibles canvis i incorporacions. 

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha manifestat que “hem estat treballant perquè sigui una Festa Major segura i el màxim de presencial possible. I hem apostat per artistes 100% de Terrassa, tant de renom internacional com emergents”. A més, s’ha tingut molt en compte el segell GAS, per això hi ha una clara aposta pel talent femení (G), s’han creat espais per a persones amb mobilitat reduïda, sensibilitat sensorial, TEA, etc (A) i s’ha arribat a un acord perquè les ampolles d’aigua que es distribueixin siguin reciclables i reciclades (S).

Nou comentari