MónTerrassa
El MNACTEC programa dues jornades de portes obertes i activitats especials amb motiu de la Festa Major
  • CA

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) participa a la Festa Major de Terrassa amb jornades de portes obertes el diumenge 4 i el dilluns 5 de juliol, de 10.00 a 14.30 h, i amb la programació de diverses activitats especials. El diumenge 4 de juliol, a les 10.30 i a les 11.30 h, el Museu programa la passejada per les voltes [places exhaurides], una visita guiada a la teulada del Museu que ofereix una mirada diferent a l’excepcional edifici de l’arquitecte Muncunill. De 10.30 a 12.00 h, el Museu ofereix 3 sessions del taller infantil “Construïm una roda divertida!”. A les 12.00 i a les 13.00 h s’ofereix la visita teatralitzada “La Mir, un viatge de pel·lícula” [places exhaurides], emmarcada en l’exposició “Una MIRada a l’espai”. A les 12.30 h, el carillonista Blai Ciurana oferirà una audició amb el carilló del MNACTEC, amb melodies populars i balls tradicionals.

El dilluns 5 de juliol, el programa d’activitats ofereix la passejada per les voltes [places exhaurides], que es farà a les 10.30 i a les 11.30 h. També es programarà, a les 12.00 i a les 13.00 h, la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”, un recorregut per una fàbrica de començaments del segle XX a través de personatges que formaven part de l’entorn industrial.

Les visites guiades i teatralitzades tenen un preu d’1 euro. L’aforament de les activitats és limitat i cal fer-ne reserva prèvia a través del web (excepte l’audició de carilló, que és d’accés lliure).

El MNACTEC

El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del MNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa