MónTerrassa
VÍDEO | Mourad El Bannouri i Mireia Pons s’imposen a la Mitja
  • CA
El podi de la Mitja Marató, amb Mourad El Bannouri al centre
El podi de la Mitja Marató, amb el guanyador Mourad El Bannouri al centre | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Dia esplèndid per córrer. Més de 3.000 corredors no s’han volgut perdre aquest diumenge, 26 de gener, la XXI Mitja Marató de Terrassa. En una de les proves considerades més “dures” de la competició catalana, el primer a travessar la línia dels 21,1km ha estat Mourad El Bannouri amb un temps de 1:05:44. L’han acompanyat al podi Mohamed El Ghazouany (1:06:20) i Samyr Alt (1:07:41). En dones, la primera atleta ha estat Mireia Pons, aturant el crono amb 1:21:17, acompanyada al podi per Maria Ruiz (1:22:33) i Airina Guillen (1:27:11).

El Bannouri ha repetit victòria. Si l’any passat es va acostar -només a deu segons- al rècord de Carles Castillejo de 1:03:30, aquest any el ritme ha estat més lent i s’ha quedat amb dos minuts per sobre. Tanmateix, el corredor marroquí ha estat clar: “venia a guanyar”, el temps no era el més important. Aquest any reconeix que no ha trobat prou competència. Així, si l’any anterior va tenir un frec a frec amb Okubay Tsegay fins al final, aquesta vegada lamenta que s’hagi trobat massa sol. “Els primers 10km han estat molt difícil, però a partir d’aquí la cursa ha estat ràpida, he posat un ritme fort i m’he quedat sol“, diu. Malgrat això considera que aquest ritme li ha estat favorable de cara a preparar la marató del mes de març a la Xina.

“És una trenca-cames però m’ha agradat”

Mireia Pons ha estat la clara guanyadora de la Mitja de Terrassa
Mireia Pons ha estat la clara guanyadora de la Mitja de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Per la seva banda, Mireia Pons ha explicat que era la primera vegada que corria la Mitja de Terrassa. L’atleta rubinenca ha manifestat que “la veritat és que repetirem, perquè m’ha agradat molt”. Pons ha explicat que el recorregut és “molt dur, trenca-cames, sobretot té un parell de punts crítics entre els primers 10 km, a l’avinguda del Vallès, que mentalment costa, però després si tens cames, els últims quatre quilòmetres són molt ràpids”. La seva participació en aquesta Mitja de Terrassa ve condicionada pels seus plans de futur: “M’agrada córrer ràpid, i ara m’estic preparant per al març córrer la TransGranCanària, a Las Palmas, que és classificatòria pel Mundial. Són 42km però només té uns 1.000 positius, per tant és molt ràpida i me l’estic preparant com si fos d’asfalt. Per això he vingut a la Mitja de Terrassa”.

Pons ha analitzat la carrera afirmant que “he anat acompanyada de la Maria Ruiz fins al final de l’avinguda Vallès, però he vist que a les pujades li costava i he intentat fer un canvi de ritme per marxar. A partir del 10km ja estava corrent sense cap dona al voltant, però jo em concentro amb els meus ritmes i tampoc m’importa anar sola”. Satisfacció per a la rubinenca que afirma que el seu objectiu era un temps d’entre 1:20 i 1:22.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa