MónTerrassa
Un pas més per fer l’hoquei encara més present a Terrassa: es crea una lliga escolar
  • CA

Terrassa continua apostant per fer arribar l’hoquei també a les escoles. Aquest divendres, s’ha fet el balanç del programa “Hoquei a les escoles” per part de l’Ajuntament, Consell Esportiu Escolar i Federació Catalana de Hockey, i malgrat totes les dificultats fruit de la pandèmia, el balanç del projecte durant el curs 2020-2021 ha estat “molt positiu”. “Hem tingut una resposta fantàstica, tenint en compte que aquest any s’han hagut de fer grups bombolla i molts centres han preferit no deixar entrar personal extern al centre. Però ha estat un èxit”, ha subratllat el secretari tècnic del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, Xavi Dobón.

“Aquest curs s’ha fet un pas més amb el projecte ‘Hoquei al pati de les escoles’, una iniciativa que ha permès als estudiants accedir de manera real i efectiva a l’hoquei. Hem arribat a més centres i alumnes, fent fins a més d’una trentena de sessions aquest any”, ha manifestat el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno. Des del govern es considera molt favorablement aquest programa d’introducció de l’hoquei als centres educatius. “Tenim l’oportunitat de despertar l’interès dels més petits amb un dels esports que més ens identifica com a ciutat”, ha matisat, lloant els valors associats a l’esport (salut, hàbits saludables, cohesió social i igualtat de gènere).

L’hoquei a escoles dels pobles de la comarca

Del mateix parer és el president de la Federació Catalana de Hockey, Xavi Adell, que l’hoquei “cal fomentar-lo perquè arribi a tothom, sense discriminacions, perquè és salut i perquè és una eina potent socialitzadora”. Aquest any, afirma, s’ha aconseguit implicar prop de 5000 alumnes arreu del territori català, i s’ha arribat a un acord perquè el programa “Hoquei a les escoles” arribi també als centres de Rellinars, Vacarisses, Ullastrell, Matadepera, Sant Cugat i Rubí. A més, la idea és anar escampant la taca d’oli per a tot el Principat.

La bona resposta del programa de l’hoquei a les escoles, ha fet que des de les tres entitats es pensés desenvolupar encara més el seu potencial. D’aquesta manera, el nou objectiu, a més de continuar “apropant l’hoquei a escoles on els seus alumnes difícilment entrarien en contacte amb aquesta disciplina esportiva, com Can Tusell o Sant Llorenç”, es vol organitzar una lliga regular. “Hem de consolidar l’hoquei al pati i als camps federatius, però també volem intentar crear una competició escolar, dins dels Jocs Esportius escolars. És una experiència que a Barcelona ja funciona i que s’ha d’adaptar a la realitat de Terrassa”, ha explicat Dobón.

Mateixa dinàmica dels jocs esportius

D’entrada, des de la FCH i el Consell s’ha adaptat l’hoquei a la pràctica escola, i això ha implicat fer canvis en el reglament i normativa. Per exemple, en les dimensions del terreny de joc, la senyalització o la figura del porter-jugador. La idea és que els centres puguin aprofitar les pistes poliesportives i el màxim de material propi. Evidentment, des de la federació i el consell s’aporta també estics i pilotes, i els tècnics i monitors. Si cal però constituir una lliga regular, des del Consell tenen clar que caldrà tutors de jocs especialitzats en aquesta disciplina, i es realitzaran formacions per a monitors i també per al professorat.

La lliga escolar mantindria la mateixa dinàmica que els Jocs Esportius. L’aprenantatge o iniciació es faria en horari lectiu, però els partits es realitzarien el cap de setmana (dissabtes al matí o divendres tarda). A hores d’ara encara cal acabar de tancar calendari i disseny de la competició, que anirà molt condicionat pel volum d’equips participants. “Les escoles han mostrat interès per la pràctica esportiva. Així que creiem que quan tinguem 3 o 4 equips ja podrem arrencar. I si no hi ha prou equips a la nostra comarca no descartem poder obrir-ho a altres consells esportius d’altres territoris on també s’està fent el programa, com el Maresme, Tarragona o Altafulla”, ha apuntat Dobón. Els equips serien mixtes (nens i nenes barrejats) i la idea és iniciar la competició a finals d’octubre-inicis de novembre, i fins al maig. Des del Consell, Federació i Ajuntament van units per tal que aquesta aposta tingui continuïtat i no es quedi en una “flor d’estiu”, perquè l’objectiu és aconseguir que acabi formant part del calendari de competicions oficials dels jocs esportius escolars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa