MónTerrassa
Un Terrassa FC ple de fe, a rematar la feina a San Javier
  • CA

Després de colpejar primer en l’anada de la primera ronda dels play-off d’ascens a Segona B, el Terrassa intentarà rematar aquest diumenge la feina feta a l’Olímpic en la tornada a El Pitín, el camp del Mar Menor (18.30 h). L’1-0 assolit fa una setmana és una renda valuosa, però caldrà veure si també és suficient de cara a un partit que, com va passar amb la visita a Castelldefels, serà a cara o creu. Serà un bon moment perquè els homes de Cristian García reivindiquin el que han demostrat al llarg del curs: que són un conjunt més fiable a domicili que a casa. Dels 19 duels disputats lluny de l’Olímpic, només n’ha perdut tres (contra l’Hospitalet, el Prat i la Pobla Mafumet), pel que els altres 16 marcadors li valdrien per passar a la segona ronda.

També suma tres partits perduts, a casa, un Mar Menor que presenta millors xifres a El Pitín. Malgrat tot, en els sis últims duels a casa, diversos rivals han posat en dubte la seva solidesa com a locals: dues derrotes (1-2 contra el Múrcia B i 2-4 amb el Cartagena B), dos empats (1-1 contra el Churra i el Yeclano Deportivo) i dues victòries (2-0 contra el Garres i 2-1 davant el Deportiva Minera). Menys el triomf de la darrera jornada contra Los Garres, al Terrassa, li valdria qualsevol altre resultat d’aquests últims sis partits per superar l’eliminatòria. Uns duels que poc tindran a veure amb el que li espera al Terrassa diumenge vinent, però que poden servir com a indicador del que li espera al conjunt egarenc, ja que demostren algunes de les flaqueses dels murcians, que es troben disputant la seva setena promoció d’ascens en vuit temporades.

El conjunt de Paco García va marxar de Terrassa lleugerament dolgut per la derrota, però amb la sensació que l’eliminatòria havia quedat oberta. “No és un mal resultat, pero ens obliga a marcar algun gol. Arribarem vius a casa”, va exposar el tècnic del Mar Menor, satisfet amb l’actuació dels seus homes. També content -encara que més per la forma que pel resultat- va acabar un Cristian García que va elogiar la “personalitat i grandesa” dels seus homes per la valentia amb què van aplicar la proposta de joc que volia l’entrenador egarenc. “A la tornada ens exigiran, és una eliminatòria complicada. A veure si competim bé i creixem en aquesta idea de joc”, va apuntar el preparador dels vallesans.

David Toro i el gran moment anímic del Terrassa

El mateix Cristian també va celebrar haver assolit un nou registre per aquesta plantilla: “Guanyar un partit d’eliminatòria”. I és que, en cap de les dues anteriors promocions d’ascens a segona B, el Terrassa va ser capaç de guanyar cap partit d’eliminatòria. El 2014 va perdre 0-1 i va empatar 0-0 contra el Linares, mentre que l’any passat va empatar 1-1 al camp d’un Ontinyent que va assaltar l’Olímpic (0-1). El tècnic, però, celebra que l’eliminatòria els hagi permès disputar l’anada a casa: “M’agrada més jugar la tornada a fora. Un bon resultat a l’anada et posa dins”, va dir a la prèvia de l’anada. L’1-0 li dona la raó.

A banda del resultat obtingut a Terrassa, els egarencs compten amb diferents motius per l’optimisme. D’entrada, la dinàmica de resultats (triomf agònic amb el Cerdanyola, empat èpic amb el Castelldefels i victòria valuosa en l’anada amb el Mar Menor) que han omplert d’optimisme als vallesans. Els tres últims duels han tingut un denominador comú: David Toro. El davanter ha firmat gols vitals en tots aquests partits, un rendiment que l’entitat ha celebrat oferint-li una renovació que ja és un fet: Toro seguirà al Terrassa el curs vinent. En contra dels vallesans jugarà el factor ambient.

El conjunt de Cristian García, però, no estarà sol a San Javier: almenys un autocar amb 55 egarencs -un segon amb el mateix nombre està pendent de confirmació- viatjarà des de Terrassa per intentar aportar una mica de vermell en una grada, amb capacitat per a 3.000 persones, que s’espera pràcticament plena. L’únic precedent històric a domicili contra l’AD Mar Menor (antecessor de l’actual Mar Menor CF) també convida a l’optimisme: 1-1 l’11 de maig del 1997, amb gol de Campuzano. Un resultat que valdria per passar, igual que els dos obtinguts a domicili en les últimes eliminatòries de promoció d’ascens (0-0 i 1-1). La fe egarenca vol donar una passa més per seguir somiant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa