Els resultats de la XX Mitja Marató de Terrassa i de la 14ª Santi Centelles
x
La sortida de la XX Mitja Marató de Terrassa | JORDI CANYAMERES / MITJA MARATÓ DE TERRASSA

Més de 2.000 corredors-corredores, 1944 inscrits oficialment, 1621 homes, 323 dones, prenien la sortida d’aquesta nova edició de la Mitja Terrassa que presentava alguns canvis importants respecte edicions anteriors. La principal novetat, el canvi d’ubicació de la sortida/arribada de la cursa, en aquesta XX edició el Parc dels Catalans ha estat l’escenari central de la cursa. El canvi d’ubicació de la sortida i arribada hi ha permès, de cara als participants, suavitzar, especialment en la recta final de la cursa, el traçat.

La cursa va comptar amb figures rellevants del món de l’atletisme, tot i que en el darrer moment es va produir la baixa de Camilo Santiago i Jaume Leiva. Victòria final pel marroquí Mourad El Bannouri que es va imposar, després de mantenir durant tota la cursa una lluita amb el kenià Okubay Tsegay, només tres segons de diferència van separar al primer i segon classificat.

x
El podi masculí de la XX Mitja Marató de Terrassa | JORDI CANYAMERES / MITJA MARATÓ DE TERRASSA

!--akiadsense-->

Des de l’inici de la prova, Mourad El Bannouri i Okubay Tsegay van apoderar-se del control de la cursa. Al quilòmetre 5 els dos atletes començaven a distanciar-se del tercer classificat, Hicham Boufards, Tsegay i El Bannouri marcaven un temps de 15:31, Boufards 15:36. Els dos primers classificats anaven tornant-se el lideratge de la cursa marcant, fins al quilòmetre 20, el mateix temps. Els dos corredors, en solitari des del quilòmetre 10, s’estaven disputant la cursa. El marroquí, en la recta final de la cursa, quilòmetre 20, va marcar un temps inferior que el Kenia, 1:00:35 davant 1:00:36 de Tsegay, iniciant d’aquesta forma el domini final de la cursa, travessant línia de meta tres segons abans que el seu més immediat perseguidor.

Victòria per Mourad El Bannouri amb un temps de 1:03:40, molt a prop del record de cursa, 1:03:30 en mans de Carles Castillejo, seguit per Okubay Tsegay 1:03:43. Quasi dos minuts més tard arribava el tercer classificat en solitari, el marroquí Hicham Boufards, 1:05:41. L’atleta de Letònia, Edgar Sumskis, quart classificat amb un temps de 1:06:27, també va passar meta en solitari, Sumskis va disputar els primers 5 quilòmetres de cursa per darrere del marroquí Mohamed El Ghazouany, a partir del quilòmetre 10 el letó li va prendre la quarta posició al marroquí i va iniciar la seva cursa en solitari. Mohamed El Ghazouany va marcar un crono final de 1:07:33 classificant-se en la cinquena posició final.

Pel que fa a la Santi Centelles, comptava amb una destacada participació. Uns 1.300 atletes, 1224 inscrits oficialment, 613 homes i 611 dones, prenien la sortida d’aquesta prova que, en aquesta catorzena edició, comptava amb un al·licient afegit com ser prova puntuable pel Campionat de Catalunya Absolut. La cursa va estar dominada ja des dels seus inicis pels dos guanyadors de la categoria masculina i femenina, Carles Castillejo i Mercè Guerra Albà que es van proclamar Campions de Catalunya Absolut.

En categoria masculina, Castillejo va travessar línia de meta amb un temps final de 15:07, traient 7 segons al seu més immediat perseguidor, Nahuel Quetzal Carabaña, el tercer classificat, Genís Ferràndez Crusellas va marcar un temps de 15:17. En categoria femenina, la victòria va ser més clara per Mercè Guerra, arribant a meta amb un temps de 18:27, seguida per Marina Burgaya Nogales, 18:45 i la marroquina Hasna Bahom, 18:52, una de les favorites per aconseguir el Campionat de Catalunya.