MónTerrassa
Quatre waterpolistes del CNT, convocades a la Fase Europea del Mundial
  • CA

Les waterpolistes del Club Natació Terrassa (CNT) Paula Camus, Paula Leitón, Bea Ortiz i Pili Peña han estat convocades amb la selecció espanyola absoluta per participar en la Final de la Fase Europea de la Lliga Mundial, que se celebrarà del 22 al 24 d’abril a la piscina Acidalio Lorenzo de Santa Cruz, a la illa de Tenerife.

La convocatòria la completen les waterpolistes Laura Ester, Judith Forca i Irene González (del CN Sabadell); Anni Espar, Sílvia Morell i Cristina Nogué (del CN Mataró); María Palacio, Ariadna Ruiz i Martina Terré (del CN Sant Andreu); Alba Muñoz (del CE Mediterrani); i Elena Ruiz (del CN Rubí).

Segons informa l’Agència EFE, la selecció espanyola femenina de waterpolo, juntament a altres cinc seleccions nacionals, intentarà aconseguir una de les quatre places que atorguen el passaport directe cap al Mundial, que tindrà lloc entre el 18 de junt i el 3 de juliol a la capital d’Hongria, Budapest. Els altres equips que participaran a la Fase Final Europea son Itàlia, Hongria, Països Baixos, Grècia, i França, com a substituta de la selecció russa.

Les jugadores que entrena el seleccionador nacional Miki Oca buscaran passar al Mundial contant amb l’avantatge de jugar “a casa”, envoltades del públic Tenerife per aconseguir un nou objectiu. Cal recordar que la selecció espanyola femenina de waterpolo és l’actual subcampiona olímpica, i també ve de ser subcampiona del món i campiona europea.

A més a més, cal recordar que Ortiz ha estat escollida millor jugadora d’Europa 2021 per la Lliga Europea de Natació (LEN) amb majoria absoluta. Va acumular el 51,7% dels vots, per davant de la també catalana Anni Espar, segona amb un 25%. Van completar el top cinc la grega Vasiliki Plevritou (8,3%), la russa Ekaterina Prokofyeva (8,3%) i l’hongaresa Alda Magyiari (6,7%). És la tretzena ocasió, des del 2008, en què les federacions membres de la LEN i els seus oficials voten per triar els millors esportistes aquàtics d’Europa. Només es va ometre l’edició del 2020 amb motiu de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa