MónTerrassa
Es publica una guia d’activitat física post COVID-19
  • CA

La Diputació de Barcelona, a través de la seva àrea d’Esports, posa a l’abast de la ciutadania “la Guia d’activitat física després de la COVID-19”, on es recullen una sèrie de recomanacions per a la reincorporació a la pràctica fisicoesportiva fora de la vostra llar. I és que el retorn a l’activitat esportiva ha de ser progressiu per tal que sigui saludable i evitar lesions.

A la Guia podreu trobar les respostes a preguntes com per exemple quines implicacions ha pogut tenir el confinament en la nostra activitat física, o com hauria de ser la nostra activitat física en funció de si som un infant, un adult o una persona de la tercera edat.

Horaris i condicions de les sortides a l’aire lliure

Us recordem que actualment s’estableixen dues franges, en horaris de matí i tarda, per tal que els majors de 14 anys puguin sortir a fer exercici de manera individual o a passejar. Aquestes franges s’estenen de 6 a 10 h i de 20 a 23 h. L’ordre del Ministeri de Sanitat recorda que no està permès l’accés a instal·lacions esportives i indica que no es pot utilitzar el vehicle motoritzat o el transport públic per accedir a vies o espais per realitzar activitat física.

La pràctica esportiva s’ha de fer de manera individual i sempre dins del mateix municipi. Per a les persones majors de 70 anys o amb necessitats especials, s’estableixen les franges de sortida de 10 a 12 h i de 19 a 20 h. L’ordre ministerial indica que queden excloses d’aquestes sortides les persones residents en centres sociosanitaris de gent gran.

Les passejades amb menors de 14 anys, ja possibles des de diumenge passat, mantenen la mateixa normativa però es limiten a l’horari de 12 a 19 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa