MónTerrassa
Catalunya queda sisena al Mundial de Korfbal sub-19

Catalunya, amb representació de cinc jugadors de Terrassa i Castellbisbal, ha quedat sisena al Mundial de Korfbal Sub-19. La ciutat Belga de Gant ha estat l’escenari d’una nova edició de la competició internacional, en la qual la selecció catalana ha finalitzat fora de les medalles, malgrat que va aconseguir classificar-se com a 2a en la fase de grups. Tanmateix, va haver hagut de jugar als quarts de final contra la poderosa, i finalment campiona, selecció de Països Baixos, que la va deixar eliminada.

Terrassa ha estat ben representada al torneig. Fins a quatre jugadors de clubs de la nostra ciutat hi han participat. Es tracta d’un Nil Ayala, del Sant Llorenç KC, i dels membres del CK Vallparadís Guillem Ceballos, Júlia Soriano i Raül Quirós. A més, també cal sumar com a representació de la demarcació, Aina Artés, del CK Castellbisbal.

La selecció catalana de korfbal va finalitzar sisena al Mundial sub-19 | FCK – Jenna Spelten

Regust amarg però valoració de futur positiva

Les opcions d’acabar primers del grup D es van esvair en perdre contra Alemanya en el 1r partit (13-8), i el triomf contra Eslovàquia en el 2n per 14-8 va assegurar aquesta 2a posició, però amb l’encreuament posterior que tothom volia evitar.

La contundent derrota enfront dels neerlandesos a quarts de final (29-0) relegava als catalans a poder lluitar només per les places 5 a 8. Després de derrotar Portugal  per 9-11 en un igualadíssim partit, el darrer i decisiu duel per la 5a posició es va decantar a favor de la selecció Txeca, que va vèncer per 19-12. Un 1r quart molt igualat donava esperança als nostres, però la diferència en el marcador es va anar eixamplant progressivament en els successius quarts, sense donar cap opció de remuntada als catalans.

Amb aquest resultat, Catalunya millora la 7a plaça aconseguida al darrer Mundial Sub-19, tot i que amb un regust amarg de poder haver aconseguit molt més d’haver estat una mica més encertats en determinats moments del campionat. Així i tot, la valoració dels seleccionadors és molt positiva, i el nivell de joc i actitud mostrat pels joves jugadors i jugadores és encoratjador de cara a assolir fites importants en els anys vinents.

Podeu veure els resums dels partits i més fotografies clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa