Barroso, bronze a la Super Final de la Lliga Mundial de waterpolo

El waterpolista del CN Terrassa Alberto Barroso obté medalla de bronze a la Super Final de la Lliga Mundial que s’ha desenvolupat a Estrasburg (França), amb la selecció espanyola absoluta.

El combinat dirigit per David Martín va superar França per 8 a 11 (3-3, 1-2, 2-4 i 2-2) en el matx pel tercer i quart lloc. Després de l’or al Mundial de Budapest, la selecció estatal segueix col·leccionant èxits. El proper repte serà l’Europeu d’Split (Croàcia), a finals d’agost.

El primer quart va ser molt ajustat. França va plantar cara els de David Martín en un període que va acabar en empat a tres gols. En el segon període, els gols de Barroso i Biel van obrir una primera escletxa de dues dianes (3-5), però
Saudadier va retallar distàncies abans del descans.

A la represa, Espanya va millorar les seves prestacions. Va fer un pas de gegant cap al bronze amb un parcial de 2 a 4 que li va permetre encarar l’últim quart amb un marge de tres gols (6-9). Només arrencar els últims vuit minuts, Fran
Valera va anotar el desè i va signar la sentència. El combinat estatal va gestionar la renda adquirida i no va patir en el tram final. Tahull, a dos minuts de la botzina, va marcar el 8 a 11 definitiu. Cal destacar que Barroso va ser escollit MVP del partit.

Una trajectòria brillant

Espanya va arribar al partit per la medalla de bronze després de quallar una trajectòria esplèndida durant tot el campionat. Va tancar la primera fase com a líder del grup A en batre consecutivament Austràlia (10-13), Sèrbia (15-20) i
Montenegro (10-12). En quarts de final, el combinat estatal va superar amb solvència Canadà per 13 a 6 (1-2, 3-3, 4-0 i 5-1). Després d’un inici amb dubtes que va conduir el matx a un sorprenent 4 a 5 al descans, Espanya va prémer
l’accelerador a la represa i va resoldre el compromís amb un concloent 9 a 1.

La ratxa de victòries es va interrompre en semifinals en una reedició de la final del Campionat del Món de Budapest. Itàlia va imposar-se per la mínima, 9 a 8 (2-2, 3-1, 2-2 i 2-3). Els transalpins van avançar-se 2 a 0 gràcies a l’encert de Cannella i Renzuto.

Espanya va reaccionar de seguida de la mà de Sanahuja i Barroso

Espanya va reaccionar de seguida de la mà de Sanahuja i Barroso. En el segon període, Niko Paul va situar la selecció espanyola per davant, però un parcial italià de 3 a 0 col·locava un preocupant 5 a 3 al descans. A la represa, els
d’Alessandro Campagna van ampliar la diferència. Una diana de Sanahuja a set segons del final del tercer quart va estrènyer el marge a falta dels darrers vuit minuts (7-5). El combinat estatal va signar un últim quart magnífic. Va empatar a vuit a poc més de dos minuts de la botzina de la mà de Tahull. Però Alesiani, tot seguit, va anotar el 9 a 8 definitiu que classificava Itàlia per a la final.