La futura seu de la Casa de l’Esport Terrassenc i de l’Hoquei comença a posar-se fil a l’agulla amb les obres de rehabilitació a l’edifici de l’antic ajuntament de Terrassa. Situat al Raval de Montserrat, número 13, està previst que aculli aquest gran projecte per fomentar l’esport a la nostra ciutat, juntament amb el servei municipal d’Esports i la nova seu del Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa. El programa de Govern recull, encara amb alguns detalls de concreció pendents, la idea de convertir-lo en un espai d’atenció a les entitats i clubs de la ciutat, de gestió dels esdeveniments esportius que tinguin lloc al terme municipal, i com a espai de relació, projecció i atenció de l’activitat esportiva de les entitats i clubs.

L’actuació té un termini d’execució de 10 mesos amb un pressupost total de 949.017,25 euros. L’objectiu és “garantir l’accessibilitat a tots els espais possibles, preservant els elements històrics i arquitectònics que el configuren”, com exposa l’Ajuntament de Terrassa en un comunicat. D’aquesta manera, s’instal·larà un ascensor que comuniqui totes les plantes i s’anivellaran els forjats de cada planta procurant no malmetre’n el paviment de rajola vermella. A més, es construirà una nova escala des de la primera planta a la coberta per fer-lo encara més accessible. La remodelació dels banys i la rehabilitació de la coberta -que es reconstruiran les parts malmeses de la teula de ceràmica original- i que es moure més amunt per poder donar un ús a la planta just de sota, són dos elements més a tenir en compte en el projecte de remodelació.

L’edifici és qualificat de bé patrimonial local, per tant, la seva rehabilitació ha estat consensuada, i compta amb la conformitat dels criteris patrimonials exigits pel Museu de Terrassa. En aquest sentit, un dels elements que més cura es tindrà és en la sala noble de la primera planta. L’actuació mantindrà “el sistema de politges de les llums de la sala, només es canviaran els cablejats elèctrics per adequar-los a normativa, es rehabilitaran els vitralls de les obertures de la sala, es recuperarà i exposarà el mobiliari original i es climatitzarà per tal de no afectar els béns patrimonials i per conservar els murals existents”. Aquesta sala havia estat decorada amb plafons pictòrics d’Alexandre de Riquer l’any 1901 (actualment a la Casa-Museu Alegre de Sagrera) i es va tornar a decorar pel pintor Joaquim Vancells, incloent-hi làmpades, vitralls i mobiliari de l’any.

Nou comentari