El femení de waterpolo del CN Terrassa empata en el debut a la Champions

El sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa ha empatat a onze contra el ZV De Zaan neerlandès en el primer partit del grup B de la primera fase de la Champions League que s’està disputant a Atenes (Grècia). Després d’un
matx molt equilibrat, el conjunt de Xavi Pérez ha remuntat un desavantatge de dos gols en el tram final i ha arrencat un punt molt valuós.

El debut de les egarenques a la màxima competició continental ha esdevingut un estira-i-arronsa apassionant. Les neerlandeses s’han avançat només començar de la mà de Koopman, màxima anotadora del matx amb quatre dianes. Les de Pérez han respost amb una diana de la canadenca Paul. L’intercanvi de cops ha estat una constant. Schaap, en jugadora de més, ha posat per davant el ZV De Zaan, però Menakerman ha replicat per part terrassenca. Mitjan quart, les neerlandeses, de penal, han anotat el 2 a 3. En aquesta ocasió, la reacció egarenca ha resultat més contundent. El conjunt de Pérez ha encadenat un parcial de 2 a 0, amb Peña i Cantero com a artífexs, que l’ha col·locat amb avantatge per primera vegada. Bente Rogge, en els darrers segons, ha igualat a quatre.

El segon període ha semblat una treva després d’un primer quart molt intens. L’equilibri, això sí, s’ha mantingut. Koopman ha marcat el 4 a 5 i, a un minut de la pausa, Peña, en superioritat numèrica, ha establert l’empat a cinc amb què s’ha arribat al descans.

A la represa, el ZV De Zaan ha obert una escletxa perillosa de dos gols en tan sols dos minuts de joc, amb Sam i Den Ouden de protagonistes. El CN Terrassa, però, no s’ha atabalat. Ten Broek, mitjan període, ha retallat distàncies des dels dos
metres i Paul ha culminat una acció en jugadora de més per situar un incert 7 a 7 a falta de vuit minuts per a la conclusió.

L’últim quart no ha decebut. El partit ha anat creixent en emoció i intensitat i el pols ha acabat en taules. Només arrencar el joc, Schaap ha tornat a avançar les neerlandeses. Les de Pérez, de nou, han reaccionat a la perfecció. Han encadenat
un parcial de 2 a 0, obra de Camus i Peña, i han pres la iniciativa (9-8). El matx, però, encara reservava més girs. El ZV De Zaan ha encadenat un parcial de 0 a 3 que ha posat el matx molt coll amunt per a les egarenques (9-11). Mancaven només dos minuts i mig per la botzina. Camus, amb una acció esplèndida des de la boia, ha escurçat el marge. A dinou segons de la conclusió, Xavi Pérez ha demanat temps mort per ordenar una darrera jugada. I Noe Cuenda, al darrer segon, ha clavat una vaselina superba des de l’extrem esquerre per establir l’11 a 11 definitiu.

Demà, doble jornada

El CN Terrassa afrontarà demà dos partits d’aquesta primera fase de la Champions League Femenina. A les 9.00h, s’enfrontarà al Grand Nancy francès i, a les 19.30h, jugarà contra el Tigre Eger hongarès.

CN Terrassa 11 – ZV De Zaan 11
Fitxa tècnica
CN Terrassa: Domene, Ferrer, Paul (2), Cuenda (1), Cantero (1), Quinzada, Ten Broek (1), Peña (3), Menakerman (1), Camus (2), Finestra, Bosveld, Arcas.
Entrenador: Xavi Pérez.
ZV De Zaan: Alander, L. Rogge (1), Den Ouden (1), Schaap (3), Sam (1), Roijen, Vleeshakker, Koopman (4), Sap, Plugge, Van Tol, B. Rogge (1), Van den Dobbelsteen.
Entrenador:
Àrbitres: Nenad Peris (Croàcia) i Martina Kunikova (Eslovàquia).
Parcials: 4-4, 1-1, 2-2, 4-4.
Resultat acumulat: 4-4, 5-5, 7-7, 11-11.
Evolució del marcador: (0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 4-3, 4-4), (4-5, 5-5), (5-6, 5-7, 6-7, 7-7), (7-8, 8-8, 9-8, 9-9, 9-10, 9-11, 10-11, 11-11).