MónTerrassa
Mundial Femení d’Hoquei 2022: un gran aparador per vendre Terrassa al món
  • CA

Terrassa veu en el Mundial Femení d’Hoquei 2022 la seva gran oportunitat per donar-se a conèixer a la resta del món. Amb els Jocs Olímpics de Barcelona 92’ com a mirall, el Comitè Organitzador subratlla que el Campionat del Món representarà “el major esdeveniment esportiu per a la ciutat” de les darreres dècades. “El 2022 tornarem a posar Terrassa al món, és una gran finestra per mostrar-nos com la ciutat oberta, dinàmica i creativa que som”, ha manifestat el regidor d’Esportis i president del Comitè, Miguel Ángel Moreno. Es calcula que prop de 40 mil persones passaran per l’Estadi Olímpic al llarg dels divuit dies de campionat, de l’1 al 17 de juliol.

L’Ajuntament no vol deixar escapar el gran “aparador internacional” que suposarà el Mundial per al patrimoni històric, monumental, cultural i gastronòmic de la ciutat. Una gran finestra que recorden que també tindrà conseqüències positives i palpables per a la ciutadania, ja que suposa també la millora en les instal·lacions de l’Estadi Olímpic i del seu entorn, així com els beneficis econòmics i socials d’acollir un esdeveniment que mobilitzarà tanta i tanta gent. En aquest sentit, s’espera que els ingressos arribin a través de la venda d’entrades, publicitat i turisme. Està previst que un cop acabi el Mundial es faci un estudi econòmic per veure l’impacte que ha tingut en la ciutat, i quin retorn quantitatiu hi ha hagut. També es recalca que l’èxit del Mundial pot suposar “una porta oberta a noves ofertes i oportunitats d’organització més esdeveniments en un futur”.

Moreno ha emfatitzat que “Terrassa ha estat històricament sempre vinculada a l’esport” i ha tret pit en recordar que som “una de les ciutats del món amb més olímpics”. En aquesta línia, el director executiu del Campionat del Món Femení d’Hoquei Terrassa 2022, Òscar Gallego ha agraït enormement l’esforç que estan fent i faran els quatre clubs d’hoquei de la ciutat, amb els quals s’ha arribat a un acord, en la cessió de les instal·lacions per entrenaments i necessitats dels equips participants, en la promoció del Mundial i en l’aportació de voluntaris.

Setze equips, dues seus

La competició s’iniciarà el pròxim 1 de juliol de 2022 en una fase prèvia que portarà vuit equips a disputar-se les eliminatòries a la seu de Terrassa i vuit equips més a la seu d’Amstelveen (Holanda) -recordem que el Mundial està coorganitzat per als dos països-. En total doncs, hi haurà 16 equips, els quals encara es desconeixen quins seran (el mes de gener s’haurà tancat les classificacions). Terrassa però ha estat el lloc escollit per acollir les dues semifinals i també la final.

“Volem crear un espectacle més enllà de l’hoquei, i volem aprofitar que coincidirà amb la Festa Major per oferir a la ciutadania una experiència única”, ha dit Gallego. I des del Comitè s’ha fet una crida a la participació dels terrassencs i terrassenques per demostrar un cop més, com s’havia fet trenta anys abans amb les Olímpiades, la capacitat d’acollida i mobilització de Terrassa. “Entenem l’esport com una eina transversal de transmissió d’igualtat i inclusió social. I volem que el Mundial també respiri d’aquests valors, tant al terreny de joc, com a les grades, com a a ciutat”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa