Vicky Losada (segona per l'esquerra) va participar en la setmana de la ciència i esport

Vicky Losada (segona per l’esquerra) i Ander Mirambell (segon dreta) van participar en la setmana de la ciència i esport | FC Barcelona

Divendres va tenir lloc la segona jornada de L’XI ASPC International Forum on Elite Sports, unes sessions acadèmiques que, des d’aquest dijous, reuneixen 400 professionals del món de les ciències de l’activitat física i l’esport a l’Auditori 1899. El FC Barcelona va tenir un paper rellevant en la jornada de divendres, ja que diversos representants de l’entitat van participar en les xerrades i les taules rodones.

Així, les jugadores de l’equip de futbol femení l’egarenca Vicky Losada i Lieke Martens van participar en un panell sobre la professionalització de l’esport, la seva internacionalització i la compatibilització de l’esport d’elit i la formació acadèmica en el qual també hi van ser presents, el pilot de Skeleton, l’egarenc Ander Mirambell; Mayuko Fujiki, entrenadora de l’equip espanyol de natació sincronitzada; i Jordi Morales, esportista paralímpic de tennis taula.

Vicky Losada i Lieke Martens, en l'International Forum on Elite Sport del Barça Innovation Hub

Vicky Losada i Lieke Martens, en l’International Forum on Elite Sport del Barça Innovation Hub | FC Barcelona

El Barça Innovation Hub i el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat han estat els organitzadors d’aquest esdeveniment, que ha acollit experts en la matèria procedents de 60 centres d’alt rendiment d’arreu del món que han vingut des de més de 30 països diferents. El fòrum s’engloba dins les activitats que organitza periòdicament l’ASPC, l’Associació de Centres de Rendiment Esportiu de la qual també forma part el FC Barcelona.

Aquesta trobada de professionals del món de l’activitat física forma part de l’Sports Science Week, que es va iniciar dilluns i que està impulsada pel Barça Innovation Hub. Una setmana acadèmica que té com a objectiu fomentar l’enriquiment mutu entre el binomi ciència i esport i afavorir l’intercanvi de coneixement entre els professionals de la medicina i l’activitat física.

Nou comentari