El Leipzig de Dani Olmo, a semifinals de l’Europa League

El RB Leipzig, amb el terrassenc Dani Olmo en l’onze titular, va classificar-se per a les semifinals de l’Europa League després de derrotar l’Atalanta. Malgrat que el duel va acabar amb 2 a 0 per als alemanys, el partit va ser emocionant fins al final ja que els italians no van abaixar els braços. En el partit d’anada de quarts de final, el resultat havia estat d’un empat a 1, així que tot restava obert per a la tornada. Els visitants van presentar un partit ofensiu, on des de bon inici van prémer de valent la defensa alemanya.

Tanmateix, el Leipzig, molt sòlid en defensa i sense manies a treure aigua quan calia, va saber treure profit de la seva primera gran oportunitat i va obrir el marcador. El migcampista Konrad Laimer va avançar pel carril dret fins a aconseguir una bona posició per fer la passada de la mort cap a Christoper Nkunku que va fer el que ell sap: ficar-la dins, encara que fos amb l’ajuda del pal. Era el minut 18 i semblava que el RBL ho tenia tot de cara. I és que abans d’acabar la mitja part, els locals van disposar d’un parell més d’ocasions, de les botes d’Angeliño i del mateix Laimer.

Tot podria haver canviat si l’àrbitre Mateu Lahoz hagués xiulat un penal, al minut 51, per unes mans de Dani Olmo dins de l’àrea. No hi ha dubte que el terrassenc va colpejar l’esfèrica amb les extreminats superiors però el col·legiat -prèvia indicació del VAR- va considerar que no intervenia en la direcció de la pilota. D’aquelles mans que de vegades piten i de vegades no, vaja. Sigui com sigui, això va ser un toc d’atenció per al Leipzig. Laimer i Nkunku van tornar a tenir les seves oportunitats i van posar a prova el porter Juan Musso. Els alemanys, més ordenats i amb les idees clares, van acabar disposant d’una doble ocasió i la pena màxima xiulada ja al minut 87, que Nkunku va transformar, va deixar l’eliminatòria sentenciada.

RB LEIPZIG: Gulácsi (C) – Simakan, Angeliño, Orbán, Nkunku, Olmo, Laimer (73′ Adams), Gvardiol (79′ Halstenberg), Silva (63′ Szoboszlai), Henrichs (73′ Klostermann), Kampl (79′ Poulsen)

ATALANTA: Musso – Palomino, Koopmeiners, Boga (70′ Miranchuk), Freuler (C, 88′ Pašalić), De Roon, Mailonvskyi (58′ Muriel), Demiral (70′ Scalvini), Hateboer, Zappacosta, Zapata

Els jugadors del Leipzig van fer pinya per superar l’eliminatòria davant de l’Atalanta | RB Leipzig