El Leipzig de Dani Olmo aixeca la seva primera Copa d’Alemanya

EL RB Leipzig del jugador terrassenc Dani Olmo s’ha proclamat, per primer cop a la seva història, campió de la Copa d’Alemanya. Els Red Bulls han conquerit la DFB-Pokal després de superar al SC Freiburg a la tanda de penals. Els 90 minuts reglamentaris van finalitzar amb empat a 1, i van caldre els llançaments des dels onze metres per determinar qui alçaria la copa. Finalment, va ser per al Leipzig que va tenir més encert (4 a 2). D’aquesta manera, el Leipzig aconseguir el seu primer títol nacional.

La 79a final de DFB-Pokal va ser d’alta tensió. Va ser el Frieburg qui va posar l’esperit més clínic i va saber contrarestar amb eficàcia els atacs dels blanc i vermells. Va ser així, com al minut 19, va arribar el primer gol. Va ser per als de la Sevla Negra, que de les botes de Maximilian Eggestein van perforar abans la porteria rival. Un bon xut arran del pal dret va fer inevitable l’estirada de Gulacsi. La incertesa de si el gol pujaria al marcador va durar uns minuts, mentre el VAR revisava unes possibles mans. Finalment, l’àrbitre va decidir que eren involuntàries i el 0 a 1 va pujar al marcador.

Amb 10 i un possible penal sobre Olmo

No va ser fins al minut 76 que el Leipzig no va poder igualar-ho. Havia tingut alguna ocasió magnífica, però la defensa de Friburg va treure l’esfèrica de la mateixa línia de gol. Amb l’estirada de línies van intentar sentenciar l’eliminatòria però no ho van aconseguir, també gràcies a un encertat Gulacsi que ho va impedir. Per contra, Nkunku va rebre una gran assistència d’Orban, i el davanter francès -amb 35 gols al sarró aquesta temporada- no va perdonar. També cal dir que el Friburg havia jugat amb 10 futbolistes des del minut 55, quan l’àrbitre va ensenyar una vermella directe a Marcel Halstenberg, per una entrada que va considerar destralera i sense sentit.

El terrassenc va saltar a la gespa al minut 68. I com que el partit es va allargar fins a la tanda de penals va poder disposar de minuts de qualitat sobre la gespa. Fins i tot va ser el protagonista d’una jugada polèmica, després de Nicolas Höfler el tirés a terra -en el que semblava una falta clara- dins de l’àrea. L’àrbitre va considerar que no n’hi havia prou després de visualitzar la jugada al VAR.