MónTerrassa
Jaume Leiva correrà la XX Mitja Terrassa
  • CA
Jaume Leiva | J.L.

El 27 de gener de 2019, a partir de les 10 i les 10.15 hores, en el Parc dels Catalans de Terrassa, es donarà el tret de sortida a la XX Mitja Marató Terrassa i a la cursa de 5 km, la Santi Centelles, respectivament. Curses que comptaran amb la participació de rellevants figures del món de l’atletisme a nivell internacional. Les últimes confirmacions de participació d’atletes d’elit han estat la de terrassenc Jaume Leiva i Hasna Bahom, dues grans figures de l’atletisme que encara donarà més prestigi a les dues curses que s’han de celebrar. Leiva ha confirmat la seva presència en la XX Mitja Marató Terrassa, la cursa de la seva localitat natal, on, sens dubte, formarà part dels favorits per guanyar la prova terrassenca.

Un Jaume Leiva que arriba en una molt bona condició física després d’imposar-se, de nou, en la cursa Behobia-San Sebastian amb un temps de 1:00:20. Leiva va passar a l’elit de l’atletisme mundial l’any 2012 quan va guanyar precisament la cursa Behobia-San Sebastián i va proclamar-se campió d’Espanya de Mitja Marató (Tordesillas, Valladolid) que li va suposar la seva participació en el Campionat del Món de Mitja Marató, disputat a Bulgària, on va aconseguir ser el 4 millor atleta europeu classificat ocupant la plaça 33 de la classificació general.

L’any 2013 va finalitzar cinquè en la Marató de Barcelona, batent la seva marca personal (2:13:41) i quedant només a 11 segons de la seva classificació al Campionat del Món. En el mes de maig va tornar a pujar al pòdium en el Campionat d’Espanya de Mitja Marató amb un bronze en una cursa de molt nivell. A finals del 2013, tot el 2014 i part del 2015, una lesió el va deixar fora del món de la competició. La temporada 2015-2016 va retornar amb una segona posició en la Behobia-San Sebastian i dues victòries en 10 km de Tarragona i Lanzarote. L’any 2018 es va proclamar tercer en el XXVII Campionat d’Espanya de Mitja Marató Absolut amb un temps d’1:04:15 (Melilla).

En categoria femenina, Hasna Bahom també ha confirmat la seva presència per participar en la cursa de 5 km, que en aquesta edició és Campionat de Catalunya Absolut. Gran atleta que ja ha participat en diverses ocasions en la Mitja Marató Terrassa guanyant les edicions del 2010 i 2016. Entre les fites esportives aconseguides per Bahom: guanyadora de la cursa del Corte Inglés i la Mitja Marató de Mataró l’any 2015, l’any següent, 2016, es va imposar en la Mitja Marató d’Empúries.

Ha estat Campiona de Catalunya de Mitja Marató els anys 2013-2014-2015. Sots campiona de Catalunya de 10 km l’any 2015. Aquest any 2019, l’atleta d’origen marroquí, arriba a Terrassa amb el propòsit de proclamar-se campiona de Catalunya Absoluta de 5 km, és a dir, formarà part del grup de favorites que participaran en la catorzena Cursa Popular Santi Centelles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa