Ivet Isern, subcampiona d’Espanya d’esquaix

Medalla de plata per a la terrassenca Ivert Isern amb la selecció catalana d’esquaix als Campionats d’Espanya de seleccions autonòmiques. La competició va tenir lloc el passat cap de setmana, 24 i 25 de setembre, a les instal·lacions del Club Squash Calvià de Magaluf, a Palma de Mallorca. Les catalanes van proclamar-se subscampiones després de caure a la gran final amb la selecció de Galícia, un combinat molt potent.

La selecció catalana estava formada per Isern, membre del club Squash Marconi; Ona Blasco, de l’Squash Project de Girona i Montse Fajardo, de l’Esquaix Igualada. Un equip molt jove que va saber plantar cara a les rivals durant tot el campionat. Es va desfer de la selecció de les Balears per 2 a 1 i també del combinat del País Basc per 3 a 0. A nivell individual, l’egarenca va aconseguir una victòria i una derrota, mentre que Blasco i Fajardo es van imposar en els seus dos partits.

A la final, Ona Blasco va caure davant la campiona absoluta d’Espanya Marta Domínguez per 3 jocs a 1. Per la seva banda, Montse Fajardo va perdre davant Inés Gómez, sisena del rànquing absolut estatal per un ajustat 3 a 2, mentre que Icía Riveiro, 8 del rànquing espanyol es va imposar a la terrassenca Ivet Isern per 3 jocs a 0.

Aquesta és la classificació final obtinguda per seleccions:

D’altra banda, en la categoria masculina, la selecció de Galícia es va procamar campiona d’Espanya de seleccions autonòmiques al derrotar a la final a Madrid per 3 a 1. El tercer lloc va ser per Andalusia, que va superar a la Comunitat Valenciana per 4 a 0.

Ivet Isern, jugadora de l’Squash Marconi, es troba actualment en la posició número 39 del rànquing de categoria absoluta femenina mentre que en la classificació corresponent a la sub19 femenina, la terrassenca és la tercera a nivell estatal, amb 150 punts, només per darrere de la gallega Sofia Rodriguez (amb 180 punts) i la catalana Noa Romero amb 252 punts.