El combinat espanyol s’endú els 6 punts contra Sud-Àfrica

El combinat espanyol s’endú els 6 punts en els partits contra el conjunt sud-africà. Després de guanyar el primer partit per 5 a 3, els pupils de Max Caldas resolen el segon partit amb un clar 3 a 0.

Un cap de setmana solejat ha presenciat l’estrena del renovat Estadi Olímpic amb els partits de
la ProLeague. La tribuna del camp s’ha anat omplint, a poc a poc, a mesura que s’apropava el
segon matx entre els combinats espanyol i sud-africà. L’ambient ha millorat sensiblement en
relació amb el partit de dissabte en un cap de setmana complicat. Un cap de setmana llarg
(dilluns és festa per molts), i on han coincidit altres celebracions a la ciutat com el Carnestoltes
o el Rocío.
En el primer partit els jugadors de la selecció van guanyar per 5 a 3 al combinat entrenat pel
sud-africà Garreth Ewing. El conjunt de Max Caldas, entrenador d’Espanya, es va avançar amb
un còmode 3 a 0, un gol a cada quart. El conjunt africà va reduir distàncies en dues ocasions
fins a 3 a 2, però els Red Sticks van reaccionar marcant dos gols més. A tres minuts del final del
partit Taine Paton va posar el 5 a 3 final.
Amb tres punts a la butxaca la selecció espanyola ha sortit al blau de l’Estadi Olímpic per
completar el cap de setmana i endur-se els punts del segon matx de la ProLeague.

Primera part

El partit ha començat amb molt control i poca incisió a les àrees. La defensa dels dos conjunts ha estat més sòlida que els atacs, el què ha propiciat que les ocasions fossin escasses durant el primer quart. Fins al minut cinc de partit no hi ha hagut cap xut a porteria. Xavi Gispert ha recollit
una sortida de pilota dolenta de l’equip sud-africà, ha entrat a l’àrea i de revés a enviat la pilota a la part lateral de la porteria. L’equip de Garreth Ewing ha atacat tímidament, però sense convicció, i no ha aconseguit cap jugada de perill davant la porteria defensada per Mario Garin.

En el dotze de la primera part, el conjunt espanyol ha aconseguit el primer gol. Després d’una centrada, el davanter del Club de Campo, Álvaro Iglesias ha desviat la pilota des del segon pal. Una ràpida reacció del porter a impedit en primera instància que la pilota acabés al fons de la
porteria, però l’equip sud-africà no ha sabut treure la pilota i José Basterra ho ha aprofitat per fer pujar el primer gol al marcador.

El segon quart ha començat amb la mateixa dinàmica. Molt control, però poques ocasions a les àrees. No ha estat fins passats quatre minuts de l’inici del quart que una pèrdua en defensa dels Red Sticks l’ha aprofitat l’equip africà per obtenir el primer xut del partit. Mario Garin, el porter espanyol, ha fet una gran intervenció i ha deixat l’ocasió en no res.

Al minut 20 de partit, Xavi Gispert, jugador que milita al Club Ègara, ha centrat una pilota dins l’àrea, i el defensa egarenc Marc Recasens ha marcat el segon gol del conjunt de Max Caldas després d’aprofitar un mal rebuig del porter sud-africà. Tot i algunes jugades més d’atac, el marcador no s’ha mogut i s’ha arribat a la mitja parta amb el resultat de 2 gols a 0 per l’equip
d’Espanya.

Segona part

Després del descans el partit ha seguit una dinàmica sense ocasions de perill per cap dels dos equips. L’equip sud-africà ha intentat ser més vertical, però no ha aprofitat cap dels seus atacs. Un dels més clars ha estat una pilota de flick que Matthew De Sousa, número 16 de Sud-àfrica ha rebut dins de l’àrea, però que no ha sabut aprofitar.

Les jugades d’atac s’han alternat. Espanya ha llençat el primer penal córner del partit al minut 9 de la segona part, però el conjunt hispànic no ha aconseguit transformar-lo. El terrassenc Marc Miralles ha tirat directe, no obstant això el porter sud-africà ha reaccionat molt bé desviant el
llançament.

Els últims tres minuts del tercer quart han vist com els equips alternaven atacs de forma consecutiva. El conjunt africà ha tirat el seu primer penal córner a 3 minuts d’acabar el tercer quart després d’una bona jugada per la banda esquerra. Han centrat i el porter espanyol, Adrian Rafi del FC Barcelona, no ha controlat la defensa i ha aixecat la pilota de forma perillosa. Els sud-africans no han aprofitat aquesta ocasió, han executat malament el penal córner i el xut ha anat directament a fora.

Moments després era el jugador del Club de Campo, Enrique González, que posava a la defensiva l’equip de Sud-àfrica amb una gran jugada sense premi. Al següent atac, una mala defensa dels Red Stick fora l’àrea acaba amb penal córner a favor de Sud-àfrica que atura el jove porter espanyol Adrian Rafi.

Als pocs minuts de començar l’últim quart el jugador terrassenc Marc Miralles ha iniciat un contraatac amb passe profund pel seu company d’equip Marc Reyné que ha centrat de revés perquè Edu De Ignacio-Simó a desviés la pilota davant del porter i marqués el tercer i definitiu gol.

Espanya ha continuat atacant durant els següents minuts amb diverses entrades a l’àrea, però no ha ampliat l’avantatge. Fins i tot han tingut dos penals córners consecutius que no han aprofitat. L’últim tram del partit ha estat ple d’imprecisions on cap dels dos equips ha aprofitat les pèrdues de l’altre, i no s’ha creat perill a cap de les dues porteries. El partit ha arribat al final amb 3 a 0 a favor de l’equip dirigit per l’argentí Max Caldas.