MónTerrassa
El Mundial d’hoquei femení 2022 de Terrassa s’inaugura a la Seu d’Ègara
  • CA

Les esglésies de Sant Pere veuen com s’inaugura el Mundial d’hoquei femení 2022. La plaça del Rector Homs, davant el complex de la Seu d’Ègara, s’ha omplert, a poc a poc, fins a l’inici de l’acte, passades les nou del vespre. Prop de 350 persones, representants del món de l’hoquei, ciutadans, aficionats i les seleccions nacionals que juguen a Terrassa han gaudit dels actes preparats per a la cerimònia d’inauguració del Mundial en un vespre amb un poc de vent, temperatura més aviat fresqueta, i el cel un pèl ennuvolat.

S’ha començat la vetllada amb un tast de cultura popular catalana. Els Minyons de Terrassa han aixecat un pilar davant l’escenari, col·locat a l’entrada del complex eclesiàstic, i l’enxaneta ha desplegat una lona, que onejant al vent, ha donat la benvinguda. Els han seguit els Gegants de Terrassa i els bastoners, que entrant pel Pont de Sant Pere, han delectat als assistents, a ritme de jazz, amb el ball ‘Jazzstick’.

El drac de Terrassa ha tancat les actuacions populars. Posteriorment, l’artista Felipe Mejías ha fet el seu espectacle “Arena”. El seu art amb sorra ha explicat la història de Terrassa i la seva vinculació a l’hoquei, el jazz, l’arquitectura, les esglésies de la Seu, els castells. L’actuació s’ha projectat a la façana de l’església de Sant Pere, que durant tota la inauguració ha servit de pantalla gegant per veure imatges i vídeos de presentació de les seleccions mundialistes.

La Lyla, la mascota, i els voluntaris han pujat el trofeu de la Copa del Món que busquen aixecar el 17 de juliol

La Lyla, la mascota del Mundial, i els voluntaris han pujat el trofeu de la Copa del Món que busquen aixecar el 17 de juliol a la final que es jugarà a les 21.30 a l’Estadi Olímpic de Terrassa. S’han presentat les seleccions de la seu d’Amsterdam: Països Baixos, Anglaterra,
Alemanya, Índia, Xina, Irlanda, Xile i Nova Zelanda; i els representants de les seleccions que juguen a partir de l’1 de juliol a l’Estadi de Terrassa ha desfilat per l’escenari: Argentina, Corea del Sud, Canadà, Austràlia, Bèlgica, Japó, Sud-àfrica i Espanya.

No han faltat els parlaments de les autoritats. El president de la Federació Internacional, el Dr Narinder Dhruv Batra, ha donat la benvinguda als equips i ha desitjat molta sort a totes les jugadores per aconseguir el trofeu més desitjat aquests dies. L’ha seguit la directora del Mundial a Terrassa i exjugadora de les ‘Red Stick’, Berta Bonastre que ha recordat l’or obtingut en aquest Estadi per la selecció femenina a Barcelona ’92, i ha instigat a les jugadores a “convertir- se llegendes assolint el campionat del món”.

Aleix Villatoro, director del Consell Català de l’Esport, ha aprofitat per recordar que “veure un mundial a casa, en directe, no es pot desaprofitar”. Ha tancat els discursos Jordi Ballart, l’alcalde, que ha recordat que l’hoquei “és un esport profundament identificat a Terrassa, forma part de la identitat de la ciutat, juntament amb el jazz, la dansa, la universitat”, i ha donat un especial “reconeixement a la tasca dels voluntaris perquè sigui un mundial únic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa